– Siktede har avgitt en forklaring som innebærer at han ikke erkjenner straffskyld, sier jourhavende politijurist Per Martin Utkilen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Det var 62-åringen selv som ringte AMK-sentralen og varslet om at hans samboer var død, rundt klokken 10.00 første nyttårsdag.

Ambulanse, luftambulanse og politi rykket ut til parets leilighet i Fossegrenda. Det ble konstatert at den 54-årige kvinnen var død, opplyser politioverbetjent Geir Olav Granboe ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Naboer hørte lyder

Etter det Adresseavisen får opplyst, har politiet fått informasjon om at naboer hørte tre skarpe dunk i veggen i samboerparets leilighet i løpet av fem til ti minutter.

Dette skal ha skjedd i 03.30-04.00-tiden natt til første nyttårsdag – noen timer før mannen ringte nødtelefonen.

Når mener politiet at dødsfallet skjedde?

– Det håper vi obduksjonen av kvinnen kan gi svar på, sier Granboe.

–Sa 62-åringen noe om dødsårsaken da han ringte AMK-sentralen?

–Nei, opplyser politioverbetjenten.

- Ingenting tyder på vold

Mannen ble pågrepet da politiet ankom samboerparets leilighet. I løpet av fredag kveld ble han siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

– Er det tegn på at det er utøvd vold mot den avdøde kvinnen?

– Vi avventer med å uttale oss om det til obduksjonen er klar lørdag. Omstendighetene omkring det mistenkelige dødsfallet er foreløpig ikke kjent, sier Granboe.

Innsatsleder Geir Hilmarsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt hadde imidlertid følgende kommentar til Adresseavisen etter å ha vært på åstedet i går formiddag:

– Det er ingenting som tyder på bruk av vold. Det er heller ikke noe som tilsier at det skal ha vært fest i den aktuelle leiligheten i løpet av natten, uttalte Hilmarsen.

Politiet gjennomførte i går et innledende avhør med 62-åringen. Han takket da nei til advokatbistand.

Erkjenner ikke skyld

– Har siktede sagt at han har utøvd vold mot samboeren?

– Vi har ikke kommet så langt at vi har fått avhørt ham i detalj ennå. Vi prøver nå gjennom vitneavhør å danne oss et bilde av hva som han skjedd. Vi kommer ikke til å avhøre ham igjen før vi får obduksjonsresultatet lørdag, sier Granboe.

Den avdøde kvinnen skal etter planen obduseres i dag, og den foreløpige obduksjonsrapporten ventes etter klokken 12.00.

Utkilen opplyser at det ikke er berammet noe fengslingsmøte, men at det fortløpende vil bli vurdert om 62-åringen skal framstilles for varetektsfengsling.

Advokat Kari Messelt Ekker ble i går kveld oppnevnt som forsvarer for den siktede. Hun regner med å møte klienten for første gang i dag.

To krimteknikere fra Sentrum politistasjon jobbet med å sikre spor i leiligheten inntil klokken 15.00 i går. Deretter ble leiligheten plombert.

Den døde ble hentet ut av leiligheten i 14.30-tiden og kjørt bort.

Området hvor boligkomplekset ligger i Fossegrenda, beskrives av politiets innsatsleder som et stille og rolig strøk. Leiligheten hvor den avdøde ble funnet, ligger på topplanet, i sjette etasje. Både avdøde og siktede bodde i leiligheten, og de skal ha flyttet inn i september i fjor.

Foto: GLEN MUSK
Politiets teknikere jobbet på stedet der en kvinne ble funnet død første nyttårsdag. Foto: GLEN MUSK