Politiet fikk melding om hendelsen klokken 08.30 torsdag morgen.

- En lastebil og minst en personbil skal ha kollidert på E39, inne i Svalnestunnelen. Lastebilen skal ha kjørt fra stedet, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Ytterligere to biler og en buss ble involvert i ulykken etter den første kollisjonen. Totalt ble fire personer sendt til sykehus etter ulykken.

- Ingen fikk alvorlige personskader, opplyser operasjonsleder Solfrid Lægdheim.

Fant lastebil i skråning

Lastebilen ble funnet av politiet stående i en skråning utenfor veien i Buvik. Da hadde sjåføren allerede blitt fraktet til sykehus i en ambulanse. Lastebilen skal ha kjørt videre ut av Svalnestunnelen og gjennom Mannsfjelltunnelen før den kjørte av E39.

- Sjåføren fikk et illebefinnende. Han blir behandlet på sykehus. Det er ikke mistanke om ruskjøring, sier Lægdheim.

Stefan Sundstrøm ble vitne til ulykken. Han forteller at han så at lastebilen vinglet veldig før den kjørte av veien. Politiet bekrefter dette.

- Vi vet det var vinglete kjøring i forkant av ulykken. Her er det flaks som har gjort at det ikke gikk liv, sier politiets innsatsleder Håkon Jørgensen til adressa.no.

Mistenker ikke promille

Totalt var altså tre biler og en buss involvert. Bussen skal ha blitt truffet inne i Svalnestunnelen. Bilder fra adressa.nos fotograf viser at to biler ble stående i grøfta på hver sin kant av veien utenfor tunnelen.

Bussen ble stående inne, det gjorde også den siste personbilen som sto på tvers av det ene kjørefeltet med frontpartiet inn mot tunnelveggen.

Tre personer fra disse kjøretøyene hadde pådratt seg skader. De ble alle fraktet til sykehus.

- Det skal ikke dreie seg om alvorlige skader, sier Kimo.

Bussen og de tre bilene fikk store materielle skader. Kranbiler ble sendt til stedet for å fjerne kjøretøyene fra veibanen.

Stenger tunneler

De tre tunnelene mellom Børsa og Øysand ble stengt av Veitrafikksentralen Midt-Norge umiddelbart etter ulykken.

- Ulykkesstedet må feies og det er en del etterarbeid. Det har blitt en del skader inne i tunnelen, sier trafikkoperatør Torgeir Nekstad til adressa.no.

Ulykkesgruppa fra Statens Vegvesen skal være sendt ut for å undersøke åstedet. Tunnelene og veistrekningen ble gjenåpnet klokken 13.31.

En annen av bilene ble stående mot autovernet utenfor tunnelinngangen. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN
Den ene bilen som var involvert i ulykken ble stående med frontpartiet inn mot tunnelveggen. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN
Lastebilen ble funnet i en skråning ved E39. Foto: Håvard Haugseth Jensen