– En beboer stumpet sigaretten sin i en knusktørr blomsterpotte. Dette ble stående og ulme i flere timer, før brannen startet, sier etterforskningsleder Jens Einar Kvenild ved Heimdal politistasjon.

Brannårsaken regnes derfor nå som oppklart. Kvenild sier at ryktene om at det var en grill som forårsaket brannen, dermed kan avkreftes.

– Juristene vil nå ta stilling til om det vil utferdiges en straffereaksjon. Men i utgangspunktet vil vi regne dette som et hendelig uhell, sier Kvenild.

Mannen som stumpet sigaretten har vært inne til avhør flere ganger. I går ble han avhørt i to timer av politiet på Heimdal. Det dukket opp ting i avhøret som gjorde det nødvendig å foreta noen avhør til før politiet i dag kunne offentliggjøre en endelig konklusjon.

– Mannens forklaring styrkes både av andre vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, sier etterforskningslederen.

Et titalls beboere er avhørt av politiet i forbindelse med etterforskningen. Enkelte av beboerne i Myrsnipevegen er blitt avhørt flere ganger.

– Noen av beboerne har endret forklaring underveis. At detaljene varierer kan ha sine naturlige årsaker. Her må man huske på at de berørte har vært gjennom en turbulent tid, sier Kvenild.

130 mennesker ble hjemløse etter brannen i blokka på Kattem. Adresseavisen har tidligere skrevet at en av årsakene til at brannen spredte seg så raskt, er at brannskillene ikke gikk over taket på blokka.