Tonje Edvardsen kjøpte nylig leilighet i Søndre Hallset borettslag på Byåsen i Trondheim. Elbilen hennes ble et problem. Styret nekter henne nemlig å lade på borettslagets område.

I går kveld møtte hun styret til en samtale.

- Målet med samtalen er å få styret med på et møte med Transnova og en elektriker, slik at de kan få mer kunnskap om hva som faktisk finnes av løsninger og muligheter, sa Edvardsen til adressa.no før møtet.

Styret nektet avisen å være til stede.

Vil ikke kommentere

Etter samtalen med Edvardsen, gjennomførte styret et eget styremøte der elbil-saken var tema. Der vedtok de å stille seg positive «til å innhente informasjon for å kunne legge fram en sak for generalforsamling i borettslaget i mai 2015».

Men: «Inntil saken er behandlet der, kan vi dessverre ikke tilby lading på borettslagets område», heter det videre.

- Jeg følte at jeg fikk litt forståelse for min situasjon, og jeg er glad for at de nå vil innhente mer informasjon. Det er et steg i riktig retning, sier Edvardsen til adressa.no.

Styret ønsker ikke å kommentere vedtaket eller saken for øvrig.

Ikke økonomisk forsvarlig

Edvardsen kjøpte leiligheten 24. september, og overtakelse skal skje 21. november. El-bilen kjøpte hun av både økonomiske grunner og miljøhensyn, har hun tidligere uttalt.

Men strømnettet i borettslaget er for gammelt til å tillate lading av elbil, har nestleder i styret, Anders Wold Amundsen, tidligere sagt til adressa.no. Det er ikke økonomisk forsvarlig å bygge ut, ifølge styret.

Fikk «nei» i e-post

- Men det er avgjørelser jeg ikke kan ta for henne. Det er synd vi ikke får gitt henne mulighet til lading, men vi er nødt til å prioritere. Vi har 304 boenheter, og hvis vi sier ja til ladestasjoner må vi skrinlegge bygningsmessige ting som går på alle de andre beboerne, sa han til adressa.no i går.

Mariann Olsen er den andre beboeren som vil lade elbilen sin i Søndre Hallset borettslag. Hun har fått lov til dette siden august, men fikk for tre uker siden e-post om at forholdet måtte opphøre.

Også Olsen var i møte med borettslaget i går. Etter det adressa.no forstår, gjelder det aktuelle vedtaket i gårsdagens styremøte også henne.