Mandag ble en mann i 30-årene pågrepet i forbindelse med en brann i boligblokk på Bergheim i Trondheim.

 Ingen personer kom til skade, og beboerne ble evakuert mens brannvesenet slukket brannen.

Avhørt mandag kveld

Brannen startet i en leilighet i 5. etasje i blokka i Ole Aasveds veg.

- Mannen ble pågrepet etter hendelsen, og mandag kveld ble det gjennomført avhør av vedkommende, sier Are Løw-Ovesen ved krimvakta i Trondheim til adressa.no

Den siktede ble først kjørt til legevakta for sjekk, ettersom han hadde pustet inn gasser fra brannen. Brannen skal ha startet rundt komfyren i leiligheten.

Løslatt

Politiet er svært sparsommelige med opplysninger, men bekrefter tirsdag formiddag at den siktede har erkjent at han var uaktsom.

- Det er ikke foretatt noen påtalemssig avgjørelse i saken enda. En jurist er satt på saken og vil følge den videre. Mannen er løslatt, og det vil bli foretatt en vurdering over hvilken reaksjon han får, sier Bård Jakobsen ved krimvakta i Trondheim.

Røyk og sotskader

Etter det adressa.no forstår er det spesielle omstendigheter rundt arnestedet som førte til pågripelsen.

-Jeg har sett bilder fra leiligheten i femte etasje, og det var en del sot og røykskader som følge av brannen, sier Jakobsen.

- Hva var det som skjedde på kjøkkenet?

- Det vil jeg ikke gi noen detaljer om, svarer Jakobsen.

De andre beboerne i blokka returnerte tilbake til leilighetene sine rundt 15.30 mandag. Ingen av de som var hjemme hørte noe brannalarm, til tross for at det var mye røyk i enkelte deler av blokka.