- Dette var fryktelig moro. «Årets frisør» er den høyeste utmerkelsen man kan få innen mitt fag. Selv om man gjerne har forhåpninger om å vinne, ble jeg veldig overrasket da navnet mitt ble ropt opp.

Høy standard

Sammen med 15 andre nominerte kunne eieren av Blow Hairdressing i Nordre stolt ta i mot den ærefulle prisen i Oslo i helgen.

- Jeg er naturligvis svært stolt. Jeg har lagt ned mye arbeid i  bidragene, og det gleder meg at dette falt i smak hos dommerne, Sier Solbakken.

Juryen, som bestod av de britiske frisørene Paul Falltrick og Jo Hansford og fotograf Jacqueline Fluri fra Danmark, bedømte Solbakken sine bidrag helt til topps.

«Arbeidene preges av mye tekstur i håret, kombinert med en flott form. Uttrykkene er moderne, tidsmessige og holder en høy standard», heter det i juryens bedømmelse.

- Jeg liker å holde meg oppdatert på trender som gjelder på hårfronten. Samtidig er det viktig å finne sin egen stil og uttrykk.

Skal bli enda bedre

Solbakken har tidligere fått tittelen «årets frisør» i 2004 og 2011.

- Det skal være et høyt nivå på arbeidet jeg gjør. Jeg har fortsatt mer å lære, og jeg har som mål ål bli enda bedre.

Også prisen til «årets lærling» gikk i år til en trønder.

- Dette kan ikke beskrives som annet enn overveldende. Det var et høyt nivå blant alle som deltok, så det var virkelig stort å vinne, sier Maria Sandvik Gjerde som imponerte med sine retroinspirerte frisyrer.

Hun er til vanlig lærling hos Nikita på Mercursenteret.

- Nå gleder jeg meg til å ta fatt på siste tiden som lærling før jeg tar svennebrevet. Videre håper jeg kunne eksperimentere enda mer med hårdesign og makeup.

Tekstur i håret, kombinert med en flott form imponerte dommerne under «årets frisør» i Oslo. Foto: Stian Foss
Trønderne briljerer i frisørfaget. Maria Sandvik Gjerde stakk av med prisen «Årets lærling». Foto: Ane Aspen