- Det startet ved bensinstasjonen på Skovgård der en mopedist og en bil var involvert i et uhell. Mannen i bilen kjørte derfra uten å være villig til å utføre pliktene han skal, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Meldingen kom inn i 01.15-tiden natt til lørdag. En patrulje ble sendt i retning Skovgård i et forsøk på å stoppe bilen.

Mente mopeden sto i veien

- Vi rakk aldri å se eller påtreffe den før vi fikk melding om at en bil hadde snurret rundt på vei ned Moholtlia. Bilen stemte overens med den fra Skovgård, og ved siden av den sto det en kar med ølflaska i hånda og drakk.

Politiet la ut dette innlegget på Facebook etter hendelsen, som viser ganske tydelig hva som skal ha skjedd. Artikkelen fortsetter under bildet.

Gutten på 16 år som kjørte mopeden fikk skader i føttene og ble sendt til St. Olavs Hospital. Mannen i 50-årene innrømmet både promillekjøring og å ha kjørt på mopeden.

- Mannen har forklart at han gjorde det med vilje fordi mopeden sto i veien for ham. Det er i tillegg flere vitneforklaringer som kan knytte ham til hendelsen.

- Forferdelig og tragisk

Politiet rekvirerte bergingsbil og en bil med lysskilt for å advare bilister på E6 om redusert fremkommelighet i Moholtlia. Bilen ble fjernet fra stedet i 02-tiden.

Etter at mannen var blitt innbrakt for blodprøve besluttet en jurist at han skal settes i varetekt.

Han beskrives som godt kjent for politiet.

- Det er forferdelig at noen har så lite respekt for andre folk i trafikken, og at han utsetter andre for den faren han gjorde. Hendelsen er helt tragisk, og det kunne gått mye verre.

Kan anmeldes for forsettlig påkjørsel

Mannen anmeldes for promillekjøring, kjøring uten gyldig førerkort og for ikke å ha utført pliktene sine ved et trafikkuhell.

- Så spørs det om han blir anmeldt for forsettlig påkjørsel eller ikke. Det vil forklaringene til mopedfører og vitner avgjøre, men det opprettes uansett sak, sier Brandmo.

Bilen fikk en del skader i fronten. Foto: politiet
Mannen krasjet i autovernet i Moholtlia etter å ha kjørt på en moped på Skovgård og stukket av. Foto: Joakim Slettebak Wangen