Det var natt til fredag 5. oktober at Nystad ble forsøkt påtent av tre menn utenfor nattklubben Downtown i Trondheim sentrum. I forrige uke gikk politiet ut med overvåkningsbilder som viser mennene før, under og etter episoden. Det har ført til en rekke tips om mennenes identitet.

- Det er noen personer som har blitt navngitt, sier politioverbetjent Geir Ole Momyr ved Sentrum politistasjon til adressa.no.

Ingen pågrepet

Så langt er ingen pågrepet. Det skal ikke dreie seg om mange personer som politiet har fått tips om.

Eli Anne Nystad er same og har hele tiden vært klar på at hun opplevde at hun ble angrepet fordi hun er annerledes. Politiet etterforsker hendelsen som hatkriminalitet.

- Vi har ikke kommet dit at vi har konkret mistanke mot enkeltpersoner, sier Momyr.

En overvåkningsvideo fra Downtown viser at en av mennene gjentatte ganger prøver å tenne på pelskragen til jakken hennes.

- Jeg så at han slukket ilden, men dette kunne gått riktig ille, dersom det var et syntetisk stoff, sa Nystad etter episoden.

Ble løftet opp

– Hvis noen ser hvilke personer som er på disse bildene, så vil vi gjerne vite det. Vi vil ha kontakt med de personene som har gjort dette, sa politioverbetjent Momyr da politiet friga usladdede bilder av personene.

23 år gamle Nystad anmeldte hendelsen, som også omfattet voldsbruk.

- Da de hørte at jeg snakket annerledes, med annen uttale og trykk på ordene, begynte de å le og gjorde narr av meg. En av guttene sa slemme ting som såret, før han grep tak i meg og løftet meg opp fra bakken. Deretter slapp han meg rett ned, slik at jeg landet på magen. De andre guttene lo, sa hun til adressa.no.

Nystad ble ikke skadd i hendelsen.