Her er de nye bomstasjonene Foto: Kjell A.Olsen

Statens vegvesen er glad for at de fikk en dag med snø før åpningen av de nye bomstasjonene i dag. Klokka 00.00 natt til mandag 17. mars ble de 14 nye bomstasjonene satt i drift i Trondheim og Klæbu.

- Søndag kom det ganske mye snø, og da måtte vi justere en del innstillinger på bomstasjonene. Det er lasere som registrerer om bilene passerer, og disse slo ut da det snødde kraftig. Vi måtte derfor justere noen grenseverdier i går, sier senioringeniør Kåre Inge Viken i Statens vegvesen region Midt-Norge.

Ser ikke skiltene

Bortsett fra dette skal det meste ha gått på skinner. Viken er fornøyd med at de fikk omkalibrert de nye bomstasjonene før nattas kraftige snøfall.

- Det fungerer brukbart nå. Alle feltene er oppe og går. Det er naturligvis mange bilskilt som er vanskelig å se på grunn av mye snø, men det er det ingen teknikk i verden som kan gjøre noe med, sier Viken.

Ingen klager ennå

Viken kan ikke garantere at det ikke er noe feil med de nye bomstasjonene, men foreløpig har de ikke fått tilbakemeldinger om noe spesielt.

- Så lenge vi fikk testet bomstasjonene i et skikkelig snøvær i helga, så tror jeg det skal gå bra. Det vil ta noen dager før vi får vite antallet passeringer. Men en slik ekstrem dag, med så mye snø, blir ikke representativ, forklarer Viken.

Senioringeniør Kristin Kråkenes ved Statens vegvesen er veldig fornøyd med at oppstarten har gått som planlagt, og at man fikk et snøfall før debuten.

- Det har ikke vært noe snøfall i innkjøringsperioden, og derfor var det greit at det kom dagen i forveien. Vi ville selvsagt justert ved første anledning dersom det hadde oppstått noe problemer, sier Kråkenes.

KOMMENTAR: Bompenger er småpenger

Ifølge prosjektmedarbeider Hans Kringstad i Trondheim kommune er det beregnet at de nye bomstasjonene vil ta inn om lag 490 millioner kroner i året. Det tilsvarer over 40 millioner i måneden, eller i underkant av ti millioner i kroner uka.