I løpet av én uke i februar ble de fire studentene syke etter undervisning på laboratorier i det nye realfagbygget på NTNU Gløshaugen. To av studentene ble kvalme, hvorav den ene kastet opp, og to studenter besvimte. Alle ble innalgt på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Ifølge Universitetsavisa er årsaken til hendelsene at organisk løsemiddel i vannfase er blitt helt i vask utenfor avtrekksskap. Retningslinjene til fakultetet sier at denne type avfall skal helles i oppsamlingstank.

- Som oppfølging av hendelsene har rutinene for avfallshåndtering i laboratoriene blitt skjerpet, opplyser dekan Anne Borg ved fakultet for naturvitenskap og teknologi til Universitetsavisa.

Rester av løsemiddel

Det skal også ha oppstått lukt fra vask i forbindelse med vasking av glassutstyr på laboratoriene. Utstyret kan ha hatt rester av løsemiddel på seg, men lukten kan også være knyttet til avfallshåndteringen.

Avfallshåndtering med vannfase har blitt skjerpet, blant annet skal nå alt samles opp i merkete avfallsdunker.

De to laboratoriene der studentene ble syke, ble stengt umiddelbart etter hendelsene, men åpnet igjen mandag denne uka.

- Skremmende å besvime

Adresseavisen møtte tre av dem som ble syke. Heidi Klundelien Storfossen (22) var en av dem.

- Jeg var svimmel og søvnig. Det siste jeg husker er at jeg snakket med labassistenten og en kompis som holdt på med det samme forsøket som meg. Han har i ettertid fortalt at jeg grep etter ham, og segnet om. Det var skremmende å besvime og våkne opp uten å vite hva som hadde foregått, sa Storfossen til Adresseavisen i februar.

På vei mot bakken slo Storfossen hodet i en søppelbøtte. Etter CT-skanning fikk hun konstatert mild hjernerystelse.

De to laboratoriene ble stengt etter hendelsene. Mandag åpnet de igjen.