Stiftsdirektør i Nidaros bispedømme, Steinar Skomedal, er klar påat man ikke ønsker å la romfolket bo utenfor Nidarosdomen underOlavsfestdagene. Flere medier har meldt at romfolket har fått et døgns fristtil å fjerne seg, men dette avviser Skomedal overfor adressa.no

– Det har ikke vært snakk om noen frist, sier Skomedal.

- Kan ikke bo der under Olavsfestdagene

Det er Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR) somforvalter tomten der romfolket har slått seg ned. NDRhar leid ut tomten til Olavsfestdagene, som starter førstkommende lørdag.

– Romfolket kan ikke fortsette å bo der under Olavsfestdagene.Akkurat der de har plassert teltene sine skal det stå toaletter underfestivalen, sier Skomedal.

Han opplyser at biskop Tor Singsaas i dag har kontaktet KirkeligFellesråd, som skal vurdere om romfolket kan slå seg ned på en av eiendommenede disponerer.

– Kirkelig Fellesråd har ansvar for kirkene og kirkegårdene. Deter ikke noe alternativ å la romfolket bo på selve kirkegårdene, men det finnesandre arealer som muligens kan brukes, sier Singsaas.

Midlertidig løsning

Singsaas understreker at det i så fall bare vil være en midlertidig løsning, og at det kun gjelder for denne gruppen på 20-25 personer.

– Foreløpighar vi avtalt et nytt møte med Kirkelig Fellesråd torsdag morgen, så får vi seom man har funnet et alternativ sted der de kan slå opp teltene sine, sierSkomedal.

John Stene (Ap) sier til adressa.no at Trondheim kommune ikkehar arealer til disposisjon for at romfolkene skal kunne slå seg ned.

– Vi kan ikke tillate camping rundt omkring i Trondheim. Reglenemå være like for alle, sier Stene.