Det var organisasjonen Studentenes fredspris som overrakte prisen til Aida Khodabandeh på Café Edgar på Samfundet.

Prisen er rettet mot studenter som har gjort mye for studentmiljøet i Trondheim.

Vinneren sier hun var overrasket over å bli nominert til studentprisen. Hun visste ikke helt hva hun skulle tro når hun fikk beskjed over telefonen.

- Da jeg fikk vite at jeg var nominert, måtte jeg google hva dette var for noe. Jeg visste ikke hva det var for noe. Men det er ganske flatterende, sier prisvinneren.

Overlegen seier

Khodabandeh var en av flere som ble nominert til å vinne prisen. Blant de som ble nominert ble fem personer utnevnt til kandidater. Deretter var det studentenes oppgave å stemme frem vinneren på Facebook.

Leder i Studentenes fredspris, Therese Høstad, forteller at Khodabandeh fikk en god del av stemmene.

- Khodabandeh fikk 280 stemmer. Det er 105 stemmer mer enn andreplassen. Det var en ganske overlegen seier, sier hun.

Aida Khodabandeh har jobbet på Studentersamfundet i to og et halvt år. Hun har selv en formening om hvorfor hun vant prisen.

- Det er vel kanskje på grunn av nettverket jeg har bygd opp på Samfundet, og jeg har vært her ganske mye og kjenner ganske mange. Jeg har tydeligvis satt spor enkelte steder.

- Sprer godt humør

Høstad har også en formening om hvorfor Khodabandeh vant.

- Jeg tror hun vant fordi hun sprer godt humør på Samfundet, og fordi hun er engasjert. Jeg tror også hun har vært delaktig i å skape et godt miljø på Edgar. Hun er en person som gir det lille ekstra når folk er slitne og har mye å gjøre. Hun er en person veldig mange ser opp til, sier organisasjonslederen.

Khodabandeh ble også hedret av mannskoret Pirum.

- Det er fint og stas å gi henne prisen der hun er ekstra kjent, og det er på Edgar på Samfundet, sier hun.

Fengslet fredsprisvinner

Organisasjonen Studentenes Fredspris har som vane å dele ut en fredspris til en student eller studentorganisasjon som har jobbet for fred, demokrati eller menneskerettigheter. I år gikk fredsprisen til iranske Majid Tavakoli. Han sitter nå fengslet i Iran for å ha kritisert det iranske regimet, og for sitt åpenlyse arbeid for demokratisering og menneskerettigheter. Denne prisen vil bli delt ut under den internasjonale studentfestivalen ISFiT.

Høstad sier at organisasjonen har jobbet for å få til en lignende pris i Norge, til studenter for deres studentarbeid.

- Vi har tenkt veldig mye på at det er vanskelig for studentene å kjenne seg igjen i en sånn type pris som fredsprisen. Derfor har vi kommet på konseptet hverdagshelt. Vi mener det er veldig mange studenter her i Trondheim som gjør en utrolig god innsats i studentmiljøene.