Mandag morgen kom veistrekningen på Bosberg på Byneset igjen i fokus, da en personbil kjørte over et jorde og havnet på tomta til familien Wiborg. Beboerne langs fylkesvei 707 klager over råkjøring og store mangler på trafikksikkerheten, og har i flere år kjempet for tryggere forhold for skolebarna i området.

Senterpartiets Marte Løvik, som er leder i oppvekstkomiteen i Trondheim, stilte tirsdag spørsmål om trafikksikkerheten på fylkesvei 707 i formannskapet i Trondheim kommune.

Vil sette av 20 millioner

- Jeg fikk svaret jeg forventet. Den langsiktige planen er å bygge gang- og sykkelvei fra Stormyra idrettsplass til Mortenstu, som også gjelder den omtalte strekningen, sier Løvik.

I svaret fra kommunaldirektør for byutvikling, Einar Aassved Hansen, står det at gang- og sykkelvei langs fylkesvei 707 nylig er vedtatt i trafikksikkerhetsplanen for Trondheim kommune. Det foreslås å avsette 20 millioner kroner totalt for årene 2016 og 2017, og handlingsprogrammet for Miljøpakken planlegges fremmet for vedtak i bystyret i løpet av året.

I juni, da ei jente ble påkjørt etter at hun gikk av skolebussen på fylkesveien, sa Statens vegvesen at venteplasser for buss ville være på plass i løpet av sommeren. I august er det fortsatt kun busslomme på den ene siden av veien på Bosberg.

Busslommer før årsskiftet

- Jeg håper Statens vegvesen registrerer at dette må gjøres snarest mulig. Vi har midler til å gjennomføre strakstiltak, og disse busslommene skal på plass før utgangen av året, sier Løvik.

Hun håper at strakstiltakene vil gjøre hverdagen tryggere for skolebarna, samtidig som hun håper gang- og sykkelveien på lengre sikt vil føre til mindre trafikk på strekningen.

- Barna skal komme seg til og fra skolen på en trygg måte. Jeg skjønner foreldrene som velger å kjøre barna til skolen, fremfor å sende dem med bussen. Samtidig ønsker man jo at folk skal bruke miljøvennlige alternativer.