- Jeg skal aldri ha slike glassdører i dusjen min igjen. Heretter blir det dusjforheng, sier Marion Olsen.

Tirsdag morgen hørte hun et vanvittig skrik fra baderommet, og hennes første tanke var at sønnen, Christer Brovold (19) ikke ville rekke flyet til Syden.

- Jeg tenkte at nå har noe gått veldig galt. Da jeg kom inn på badet så var den ene glassdøra pulverisert utover hele gulvet, sier Olsen.

- Skummelt

Heldigvis hadde glasset eksplodert utover i rommet, og ikke innover i dusjen hvor Christer sto og vasket håret før han skulle reise med fly. Olsen bor på Saupstad og for litt over ett år siden kjøpte hun nye glassdører på Coop Obs Bygg Tiller som skulle fungere som dusjkabinett.

- Jeg tror Christer synes det var skummelt. Han hadde hørt et smell, og trodd det var hjørnehylla som falt ned, og derfor sto han med ryggen til da døra eksploderte, forteller Olsen.

Det lå hundrevis av glassbiter rundt omkring i hele badet, og det tok Olsen nærmere fire timer å rydde opp sånn noenlunde.

- Jeg tør ikke dusje ennå, da må jeg vel ha på meg sko. Det kan fortsatt være glassår igjen, sier hun.

Fikk ingen beklagelse

Etter å ha fått en noe rystet sønn av gårde på ferie, dro Olsen til Coop Obs Bygg for å få et svar på hva som hadde skjedd.

- De sa at det var sånt som kunne skje. Jeg viste frem bilder, og de sa at svingninger i temperatur kan føre til at glass eksploderer. Jeg fikk ingen beklagelse, men fikk igjen pengene etter en lengre diskusjon, forklarer hun.

På spørsmål om det var flere som hadde klaget på det samme, fikk hun ikke noe skikkelig svar.

Kastet ut glassbord

Dusjdørene hadde blitt kjøpt i forbindelse med en salgskampanje, og butikken hadde ikke flere igjen. Olsen forteller at hun ikke vil ha noe glassmøbler i huset lenger.

- Jeg synes det er ille at noe sånt kan skje. Jeg har stadig små barn i huset. Jeg har tidligere hørt om glassbord som har eksplodert, men har ikke tenkt mer over det. I går heiv jeg ut glassbordet som sto på Christers rom, sier hun.

- Skjer innimellom

Ifølge salgssjef Svein Jensen ved Coop Obs Bygg på Tiller er dette noe som skjer ved jevne mellomrom. Vanligst er det med nye dører som det er en del spenn i, men det kan også være andre årsaker.

- Glasset kan knuse dersom det utsettes for store temperatursvingninger, for eksempel dersom du åpner vinduene og får det veldig kaldt. Det kan også være feil i konstruksjonen, forteller han.

Har opplevd lignende saker

Han opplyser videre at det ikke er ofte de får inn slike saker, men at de dukker opp med jevne mellomrom.

- Da er rutinene at vi sender ut leverandører, dersom de er i Trondheim. Deretter blir det tatt en vurdering i hvert enkelt tilfelle hva som skal gjøres, sier han.

- Så det er ingen automatikk i at man får pengene tilbake eller ny dør?

- Nei, sånne ting kan jo også ødelegges selvforskyldt, så automatikk er det ikke. Men dersom dørene er nye blir ofte resultatet at man får nytt produkt, sier han.

Må finne årsaken

Han kjenner ikke denne saken spesifikt, men dersom kunden ikke har påført glasset noen skader selv, så skal glasset erstattes.

- Men det må vi altså til bunns i først. Jeg kan skjønne at det kan oppleves ubehagelig for de som har rent mel i posen, men finner vi at det dreier seg om en svakhet i konstruksjonen så er det helt klart pengene tilbake, avslutter han.

Dusjen var helt pulverisert etter at glasset i den ene døra eksploderte mens Christer Brovold sto og dusjet. Foto: MRION OLSEN
Marion Olsen har ikke lyst til å ha flere dusjkabinett i glass, og vil bytte til dusjforheng. Foto: MARION OLSEN