For å markere at Adresseavisen er tilbake i byen etter 40 år, arrangerte avisen fest i det nye huset.

- Et mediehus lever av og for sine lesere. Derfor har vi ønsket å lage denne dagen, sier sjefredaktør Tor Olav Mørseth.

Sammen med administrerende direktør, Tove Nedreberg, innledet han dagen fra scenen før en kraftig regnskur medførte en midlertidig pause i underholdningen.

250 år lang historie

Mens værgudene fikk rase fra seg, kunne gjestene nyte levende musikk og tørke litt innendørs. Blant gjestene var Berit Øyås, som synes det var hyggelig å bli invitert.

- Adresseavisen er det første jeg tar inn om morgenen. Jeg har lest den helt siden jeg kom til verden, sier hun.

Som Norges eldste avis, har Adresseavisen en rik historie. Deler av den ble belyst av Per Christiansen, som presenterte kåserier om avisens nesten 250 år lange historie for et fullsatt medierom. Gjestene kunne også gå på speeddate med elleve av husets journalister.

Da regnet ga seg, fortsatte underholdningen utendørs med Mads Bones som konferansier.

«Mer synlige»

Sjefredaktøren var fornøyd med dagen, selv om været kunne vært bedre.

- Vi er glade for at det kom så mange. Vi ønsker å være mer synlige i bybildet, og da er det også fint at Rita Ottervik sier i sin tale at hun legger merke til at vi er mer til stede, sier Mørseth.

Selv om beliggenheten og bygget er blitt kjempefint, understreker sjefredaktøren at det viktigste er hva det gjør med journalistikken.

- Vi er mye mer til stede på ting som skjer nå, vi treffer flere folk og vi er oftere i kontakt med personene og institusjonene som skaper denne byen og denne regionen.

Se også: Bildene fra Trondheim før og nå

«Fikk ikke stablet høyere»

Utendørs var det lagt til rette for moro for de yngste, blant annet konserter, bruskasseklatring og tegnekonkurranse. Sanne B. Reitan (11) fikk mange til å holde pusten da hun balanserte på hele 23 bruskasser.

- Jeg fikk ikke stablet høyere, da hadde jeg stanget i heisekranen, sier Reitan og ler når hun er trygt tilbake på bakken.

Hun nådde målet om å slå dagens beste så langt, med 17 bruskasser, og forteller at hun ikke rakk å tenke på høydeskrekken.

- Jeg fokuserte på kassene, ikke på bakken. Hvis man setter de litt feil så kan de rase, sier 11-åringen.