De siste tre årene har familien Skaanes med flere fra Trondheim reist på ferietur til utlandet. I år var Family Garden-hotellet Flamingo i Albena i Bulgaria plassen. Mandag ettermiddag forlot 17 voksne og ti barn et trist trøndervær til det gjengen håpet skulle bli solslikking og yrende badeliv.

Slik ble det ikke.

- Fikk en skikkelig smell

Én ting er at været knapt har vært bedre enn her i Trondheim. Slikt må man regne med. Men det som skjedde rundt halv åtte torsdag kveld så ingen i reisegjengen for seg. Bente Skaanes (35) forteller:

-Vi satt og spiste på en restaurant da det begynte å hølje ned. Det var torden, lyn og regnet bøttet ned, og vi måtte trekke innendørs. Noen av oss gikk til en pub for å se fotball, mens mora og tanta mi gikk i resepsjonen for å strikke. Der rant det vann på gulvet og gjennom spottene. Plutselig datt himlingen ned, og rett i hodet på mora mi. Hun ble helt fortumlet, og fikk seg en skikkelig smell i hode, nakke og rygg. Himlingen sneiet tanta mi, men det gikk bra, forteller Bente til adressa.no.

Hotellbetjeningen reagerte raskt, og ambulanse fikk fraktet Greta til det lokale sjukehuset.

- Der ble hun virkelig tatt godt vare på. De sjekket henne, og hun fikk smertestillende. Tre timer senere var hun tilbake på hotellet. Forslått, men ved godt mot, sier Bente, som påpeker at både reiseselskapet Ving og hotellet har gjort en utmerket jobb etter uhellet.

- Galgenhumor

Regnet fortsatte utover natta, og fredag morgen var det alt annet enn strand og bassengliv utenfor vinduet.

- Jeg har opplevd mye vær i Trondheim, men det jeg opplevde her har jeg aldri opplevd før, sier Bente, og får støtte av feriekompis Andreas Gaare (28)

Da Adressa.no snakker med henne ved 15-tiden fredag ettermiddag er hun lattermild.

- Det er en del galgenhumor. Været er litt bedre nå, så kanskje vi kan kaste allværsjakka. Solkremen har jeg lagt ut for salg på Facebook for lenge siden, humrer hun.

- Hva gjør en gjeng på 27 – i alderen 2 til 62 år – i et slikt vær?

- Vi har adjektivleken mellom hotellrommene. Og vi ser fotball, ler hun.

Og fortsetter:

- Været får vi ikke gjort noe med, men at taket i resepsjonen i tillegg faller ned i hodet på min mor gjør denne turen til et minne for livet. Men det var ikke det her vi så for oss da vi bestilte i august i fjor. Det her er langt i fra en idyllisk familieferie, sier hun.

PS. Mandag reiser alle hjem igjen. Til mer regn.

Toalettet. Slik ser det ut på toalettet i tilknytning hotell Flamingo. Foto: Privat
Gatene var fulle av vann. Foto: Privat
Foto: Privat, Stranda ble slett ikke stedet for et yrende badeliv.
Ubeboelig. Første etsasje i nabohotellet rett ved der Trondheim-familien bor er ødelagt av vann. Foto: Privat
Mye vann. Andreas Gaare og Nina Oldertrø fra Trondheim vasser rundt ved hotellet i Albena. Foto: Privat
Mya vann. Mai-Liss Gaare Voigt fra Trondheim må vasse bort til hotellet. Foto: Privat