Men over hele Møllenberg-området og opp mot Rosenborg regnet det gnister fra bryggebrannen, og huseiere fant frem hageslanger for å slukke gnistene. Politiet kjørte rundt på Møllenberg med hylende sirener og oppfordret folk gjennom høyttalere til å holde seg klare til å evakuere boligene sine da det var fare for at det voldsomme gnistregnet kunne føre til flere branner. Men ingen personer kom til skade under bryggebrannen onsdag morgen.

Det var en drosjesjåfør som ved 4.20-tiden oppdaget brannen i Kjøpmannsgata og som varslet over nødtelefonen. Brannen begynte mellom nummer 63 og 65 i en smal passasje og i den delen av bygningene som ligger nærmest ut mot Nidelven. Ganske raskt var bygningene overtent, bare betongbygningen i nummer 61 hindret at brannen spredte seg videre oppover langs bryggerekken. Både nummer 63, 65 og 67 ble totalskadet.

Omkring en time etter at brannen var oppdaget, begynte det å brenne i tre bygninger ved Nordre verft, to lagerbygninger og et skur som ligger inntil Bakke bro. Det var sterk vind da brannen brøt ut, av og til stormkast, og gnistregnet sto høyt til værs over de brennende bygningene. Gnister og store brennende flak ble av vinden drevet over mot Møllenberg og politiet kjørte rundt med fulle sirener og gjennom høyttalere ble beboerne oppfordret å komme seg vekk fra området.

Alt disponibelt mannskap ble kalt inn, opplyser brannsjef Gunnar Solbakken.

-Slukningsarbeidet gikk bra, sier brannsjefen. - Men det ble litt hektisk da det også begynte å brenne på den andre siden av Nidelven. Både studentenes frivillige brannkorps og Sivilforsvaret ble kalt ut for å hjelpe til under slukningsarbeidet.

Ved 8.30-tiden var ilden under kontroll, men etterslukningen fortsatte hele onsdag.

Det eksploderte også en del gassflasker under brannen, men ingen personer kom til skade. Politiet utelukker ikke at brannen kan være påsatt, men noen holdepunkter for dette har man foreløpig ikke. På grunn av etterslukningen i går kom ikke politiets etterforskere inn på branntomta, de vil trolig først i dag få anledning til å undersøke de nedbrente bygningene. Politiet har ingen sikker teori om brannårsaken.

60 brannmenn deltok i slukningsarbeidet, sjøbrannsprøyta var også i virksomhet. Det slo fortsatt opp flammer fra bygningene i Kjøpmannsgata ved 15-tiden i går, og folk som passerte brannstedet på Verftstomta ble bedt om å holde seg på den andre siden av gaten da det ble oppdaget ueksploderte gassflasker i brannruinene til Nidelven Marina.

Foto: ARKIV