De to mennene som står tiltalt for forholdet nekter imidlertid å ha vært til stede da ranet skjedde.

En mann med bopel på Othilienborg i Trondheim hadde besøk av en kamerat natt til den 29. desember i 2010. Etter at de hadde sovnet, brøt ifølge tiltalen tre menn seg inn i leiligheten. Her skal en av dem ha truet med å slå overnattingsgjesten i hodet med et brekkjern, mens en annen skal ha holdt en pistol mot hodet til verten. Før de forlot åstedet skal den ene tiltalte, en mann i midten av 30-årene, ha slått pistolen mot hodet til den ene fornærmede slik at han ble påført et kutt som måtte sys.

Ukjent tredjemann

Etterpå forlot de to tiltalte og en ukjent tredjemann leiligheten med 2000 kroner, en mobiltelefon og to datamaskiner, ifølge påtalemyndigheten.

– Hvem den tredje raneren er vet vi ikke. De to tiltalte kan ikke hjelpe oss mye her ettersom de ikke en gang vil innrømme at de var til stede under ranet, sier aktor Eirik Lereim, som betegner ranet som grovt.

Han opplyser at rettspraksis for ran som ligger på grensen mellom grovt og simpelt er på mellom ett og ett og et halvt års fengsel.

Knakk nesebein

De to fornærmede er døve og avhøret av de to ble derfor gjennomført ved hjelp av tolk.

En av de to mennene på tiltalebenken er også tiltalt for en legemskrenkelse i november i fjor utenfor Vår Frue Kirke.

– Hendelsen kan minne om et ran, men er det ikke i strafferettslig forstand. Vi mener tiltalte tok pengene ut av hendene på fornærmede før han slo ham i ansiktet så nesebeinet knakk, sier Lereim.

Mannen erkjenner heller ikke straffskyld for dette forholdet. Han innrømmer imidlertid at han rømte fra fengselet der han sonet i forbindelse med en annen straffesak.

Uforstående til tiltale

Forsvarerne i saken er Torfinn Svanem og Anniken Mellegaard.

– Min klient stiller seg helt uforstående til tiltalen om ranet, sier Svanem.

Det har ikke lyktes adressa.no å få en kommentar fra Anniken Mellegaard.