Katharina Bjørstad håper politiet finner vandalene som helte hvitmaling over bilen hennes.

–Nå har jeg vært og fått fjernet det meste av malingen, men en del av frontruten er smadret. Jeg håper virkelig de får tak i de som har gjort dette, sier Bjørstad.

Hun forteller at hun satte fra seg bilen klokka halv fem i morges. I tolvtiden fikk hun beskjed om at noen hadde sprøytet maling over den.

––Da ble jeg veldig forbanna, sier hun.

– Hva jeg skulle gjort om jeg fikk tak i dem som har gjort dette, egner seg ikke på trykk. Det ene dekket har de stukket tre hull i. De har villet forsikre seg om at de fikk punktert det skikkelig, sier Birk Ravndal.

Han fant bilen sin med to punkterte dekk i Tvetestien i morges. Flere biler både i Tvetestien og Tora Storms vei er blitt punktert eller på annet vis blitt utsatt for skadeverk i løpet av natt til lørdag.

– Lenger ned i gata her har de knust frontruten på to biler også, sukker Ravndal.

Forbannet

Steinulf Hoel er også forbannet etter at ukjente gjerningsmenn har punktert to av dekkene hans.

– Det er vanskelig å skjønne at noen skal ha glede av å gjøre dette. Hærverket skaper mye prakk for folk, sier Hoel.

Ved Byåsen Dyreklinikk har en annen uheldig bileier fått bilen sin tilgriset med hvitmaling.

– Jeg vet ikke hvem sin bil det er, men jeg ringte politiet da jeg så hva de hadde gjort med den, sier nabo Ella Leth Olsen.

Ni biler

Operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt sier til adressa.no at de ble varslet om hærverket lørdag formiddag. Etter det adressa.no kjenner til er det ni biler som er ramponert i større og mindre grad.

- Skadeverket har trolig skjedd i løpet av natten. Vi har hatt en patrulje på stedet, men har verken spor eller mistenkte. Vi har ingen informasjon overhodet, sier Kimo.

Han karakteriserer hærverket som «relativt omfattende» og sier det er lite som tyder på at det har blitt stjålet noe fra bilene.

- Vi har ikke fått inn noen anmeldelser ennå, men hvis du skal gjøre innbrudd i en bil er det ikke normalt å knuse ruter og lykter og grise til bilen med maling, sier operasjonslederen.

Politiet takknemmelige for å få tips på telefonnummer 02800.

Foto: TROND OLA TILSETH
Denne bilen er én av flere som ble utsatt for skadeverk ved Byåsen dyreklinikk natt til lørdag. Foto: TROND OLA TILSETH