Det ble deretter tatt ut flere tusen kroner fra kvinnens konto.

Datteren til den fornærmede kvinnen i slutten av 80-årene tok i kveld kontakt med politiet og opplyste hva som hadde skjedd med moren i boligen hennes i Trondheim sentrum i 19.30-tiden.

Tok med bankkort

- Den fornærmede hadde hatt besøk av to personer som opplyste at hun skulle få en gave. Hun viste bankkortet sitt til dem, og på en eller annen måte fikk de tilgang til koden hennes. De tok også med seg kortet til fornærmede. Dette er samme fremgangsmåte som vi så i forbindelse med en sak i går, sier krimvaktleder Roar Jensen ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

adressa.no skrev om denne svindelsaken tidligere i dag, etter at en 93 år gammel kvinne på Østre Berg ble fralurt 9900 kroner.

Hadde med tepper

Mandag formiddag fikk 93-åringen en telefon fra noen som hevdet at de ringte fra et større firma i Trondheim. Kvinnen var den heldige vinneren av et teppe i forbindelse med firmaets 50-årsjubileum. To menn av utenlandsk opprinnelse ringte deretter på døren til kvinnen og ble invitert inn. De hadde med seg to tepper, og det ene ble lagt igjen til kvinnen.

Det videre hendelsesforløpet ble tidligere i dag beskrevet slik av krimvaktleder John Ola Volden:

- Mennene ber om å få se bankkortet hennes for å få en bekreftelse på at de har levert teppet. Hun må også trykke inn pin-koden på telefonen deres. De forlater boligen med bankkortet, sier Volden.

Kvinnen ble urolig, men før hun rakk i sperre kortet, var det tatt ut 9900 kroner fra kortet hennes fra en minibank på Solsiden.

Lik modus

- Er det de samme personene som har vært på ferde igjen?

- Det vet vi ikke. Men modusen er så lik at det kan være det, sier krimvaktleder Jensen.

Han vil ikke si hvor mye penger som ble tatt ut fra kvinnens konto, men bekrefter at det er snakk om flere tusen.

Den fornærmede kvinnen møter på politihuset i morgen for å avgi forklaring.

Pål Solberg986 20 134paal.solberg@adressavisen.no