Prøvene ble sendt inn i løpet av forrige uke, etter at politiet vasket ned den siktedes bil med bomullspinner.

Politiet tror en 42 år gammel mann i en Toyota Rav4 kjørte på en 68-åring på Leinstrand torsdag forrige uke. 68-åringen ble funnet død noen timer senere etter at den angivelige påkjørselen skal ha skjedd. 42-åringen er siktet for uaktsomt bildrap.

Kan være DNA på bilen

Formålet med DNA-prøvene er å undersøke om det finnes DNA fra den avdøde på den siktedes bil.

- Det er sporprøver det er snakk om, vi vet ikke om det er DNA på dem ennå. Bomullspinnene med prøvene er sendt inn til Folkehelseinstituttet for analyse, men vi venter ikke svar før mot slutten av uken, forteller stasjonssjef ved Heimdal politistasjon, Anders Sunde-Eidem til adressa.no.

- Er dette en viktig del av etterforskningen?

- Det er klart at klart at et DNA-funn fra fornærmede på bilen til siktede vil være en klar indikasjon på hva som har skjedd. Men det er et hypotetisk spørsmål om det er DNA i prøvene som er sendt inn, svarer Sunde-Eidem.

- Var bilen nyvasket da dere pågrep bileieren?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Sunde-Eidem.

Kartlegger trafikken

Det var ingen vitner til hendelsen. Politiet fant frem til riktig biltype på grunn av et unikt serienummer som ble funnet på en bildel på åstedet. Senere etterlyste politiet en Toyota Rav4, og fikk inn tips fra en person som hadde observert en bil som passet til politiets beskrivelse.

Bilen ble stoppet på Sluppen fredag formiddag, og 42-åringen ble pågrepet.

Politiet jobber også med å kartlegge den siktedes bevegelser i forkant og etterkant av tidspunktet påkjørselen har skjedd på. I tillegg ønsker politiet å komme i kontakt med folk som har passert strekningen i tidsrommet 19-20 torsdag forrige uke.

- Vi ønsker å få en oversikt over trafikken i området. Derfor ber vi om at folk som har kjørt strekningen mellom klokken 19 og 20 tar kontakt med oss, forteller Sunde-Eidem.

Den 42 år gamle eieren av denne bilen, en Toyota Rav4, er siktet for uaktsomt bildrap. Foto: RUNE PETTER NESS