- Inge August er selvsagt ett av verdens underverker, akkurat som sine tre storesøsken. Han bestemte seg for at dagen i dag var akkurat passe, og kom i rakettfart, skriver Anne Kathrine Slungård i en sms til adressa.no.

- Ukomplisert og greit

«Gammelordføreren» i Trondheim fikk onsdag ettermiddag sitt fjerde barn, og sitt andre med samboer Stig Inge Eikemo (38).

- Det gikk ukomplisert og greit. Alt er bare bra med mor og barn. Det kan meldes at også far har det bra, skriver Slungård.

- Dette er sistemann

Da hun var 48 år fikk hun sitt barn nummer tre, Gabriel. Og da hun nok en gang ble gravid i fjor skrev hun dette på Facebook: «Det vil liksom ikke gi seg dette med meg og unger...! Jeg er så innmari heldig å få oppleve engang til å bli mamma!! Nr fire på vei».

-  Jeg føler meg som verdens mest privilegerte mamma, og jeg er veldig ydmyk. Det er ikke gitt at man blir mamma på nytt i en alder av 51 år, så det er klart jeg er litt spent, sa hun den gangen.

Og nå er fjerdemann Inge August her.

- Nå skal vi nyte langsom tid framover, for dette er sistemann altså..., avslutter Slungård.

Tilbake i politikken

I januar ble Slungård foreslått nominert på fjerdeplass på Høyres fylkestingsliste i Sør-Trøndelag, og hun uttrykte stor glede over tilliten.

– Det er to tidspunkt i livet du virkelig må stoppe opp og tenke på hva du gjør nå - det er i forkant av valg og nominasjoner - og når du har svangerskapspermisjon. De to hendelsene har for min del falt sammen i tid hele tre ganger. Å drive valgkamp med barnevogn har jeg prøvd før, det passer meg helt utmerket. Det er en ypperlig syssel i sommer- og høstmånedene, sa en opplagt Slungård i januar.

51-åringen er i dag adm dir i Ungt Entreprenørskap, men hun har bestemt seg for å flytte tilbake til Trøndelag og er ute etter ny jobb.