Trøbbel med bensinpumpen gjorde at Helene Finseraas og sønnen passerte brua minutter tidligere enn planlagt. Foto: Privat

Hun var på vei hjem i 14-tiden onsdag ettermiddag og skulle bare fylle bensin. En feil med kreditkortet gjorde at Finseraas passerte noen minutter tidligere enn planlagt under brua som kollapset.

- Jeg skulle sette inn kortet da det ikke fungerte. Jeg satte det inn på nytt, men fikk melding om at det var en chip-feil. Da hørte jeg at sønnen min våknet i baksetet og tenkte at jeg heller kunne fylle senere, forteller Finseraas.

Det reddet henne og sønnen på tre måneder fra å være enda nærmere da brua kollapset rundt klokken 14.30.

- Ekkelt å tenke på

På vei hjem til Fossegrenda kjørte hun under brua, men hørte ikke drønnet da den kollapset. Da hun kom hjem, så hun nyheten om at brua hadde kollapset.

- Det var veldig ubehagelig. Det var ikke mange meter om å gjøre. Det er ekkelt å tenke på. Hvis det ikke hadde vært feil på kortet, så hadde jeg vært enda nærmere, sier hun.

- Man får tanker rundt det som skjedde rett før man kjørte under brua, fortsetter Finseraas.

To personer omkom i kollapsen og ti personer ble skadd. Redningsmannskaper jobbet på stedet onsdag ettermiddag og kveld, og den siste personen ble bekreftet omkommet like før klokken 01 natt til torsdag.

Tenker på de berørte

Finseraas ble bekymret for at det var noen hun kjente som var berørt av kollapsen.

- Jeg tenker selvølgelig på de som ble berørt, avslutter hun.