– Vi har fått flere henvendelser fra både ansatte og foreldre ved skolen. Dette er henvendelser vi ser svært alvorlig på. Derfor har vi videresendt disse til Utdanningsdirektoratet som er tilsynsmyndighet, sier Aslak Olsen, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

I et brev til Utdanningsdirektoratet skriver Fylkesmannen at de vurderer det som nødvendig å gjennomføre tilsyn med skolen, og at tilsynet bør åpnes så snart som mulig.

– Dette begrunnes i henvendelser om personellmessige forhold ved skolen, henvendelser fra foreldre som uttrykker stor usikkerhet rundt styrets oppfølging som skoleeier og øvrige henvendelser knyttet til utøvelsen av den daglige ledelsen ved skolen, skriver Fylkesmannen.

Direktoratet vil nå innhente dokumentasjon i saken, og foreta stedlig tilsyn i september, sier Håvard Tvinnerreim, avdelingsdirektør tilsyn i Utdanningsdirektoratet til NRK.no.

"Brysk og handlekraftig"

Ett av forholdene ved skolen som Fylkesmannen har tatt tak i, er sanksjoner som privatskolen før jul iverksatte overfor en gruppe elever. Fylkesmannen fikk henvendelse fra et par foreldre om at elever måtte sitte rolig på en stol ute i friminutt for en periode. Dette var en straffereaksjon sanksjon etter at det hadde vært uro i skoletiden. Elevene måtte sitte ute også i kulden. Hvis elevene ikke satt tilstrekkelig rolig, skal de ha vært nødt til å sitte lenger tid.

Fylkesmannen ba etter disse henvendelsene om et møte med skolens ledelse. Ifølge Olsen skal rektor ha vedgått at dette har skjedd.

– Rektor/daglig leder avdramatiserte hendelsen, men innrømmet at han kanskje hadde vært noe brysk og handlekraftig ovenfor en del elever, skriver Fylkesmannen til direktoratet.

Lærer av våre feil

– Vi er en ung skole, og det kan skje at vi av og til gjør feil. Men vi prøver å lære av våre feil, og vi er opptatt av å bli stadig bedre, sier styreleder ved This, Guilio Viola.

Han sier at episoden før jul, hvor elever ble plassert på en stol i skolegården som en straffereaksjon, ble diskutert blant foreldrene.

– En del av dem reagerte negativt, mens andre så annerledes på dette. En må huske på at vi er en internasjonal skole, og mange har bakgrunn fra en annen kultur. Det som kan være akseptabelt å gjøre i Sør-Afrika eller Australia, kan være uakseptabelt i Norge. Men vi er selvsagt nødt til å forstå den lokale kulturen, og vite hva som er tillatt her, sier Viola.

Åpen dialog

Rektor Ken Sell er overrasket over at foreldre har klaget til Fylkesmannen på denne hendelsen, fordi den ble diskutert både med de involverte foreldrene og foreldregruppa.

–Jeg opplevde at de fleste var fornøyd med måten vi håndterte denne saken på. Selvfølgelig var det noen som ikke var fornøyde, og det er beklagelig at de ikke diskuterte dette med skolen før de skrev en klage, men vi respekterer at dette er deres valg, sier Sell.

Han sier at skolen har 38 nasjoner representert, og også har ansatte fra mange land, derfor kan det være ulike meninger som igjen kan skape konflikter. Men samtidig er han klar på at de har en åpen dialog med foreldrene i forhold til skolehverdagen.