- Jeg er livredd syklister. De må lære seg å viser hensyn! sier Randi Husby etter hendelsen torsdag.

Fortsatt på søndag er underarmen hennes gul, svart og blå etter sammenstøtet.

71-åringen forteller at hun var på Solsiden, i passasjen ved Drillpikene, da en kvinnelig syklist kom bak henne i stor fart.

- Hun kom i rasende fart og kjørte på meg så styret traff underarmen min ganske kraftig. Hun stoppet opp, med en fot på bakken og den andre på pedalen, og spurte om det gikk bra. «Jeg håper da det» sa jeg og gikk bort til nærmeste benk. Da jeg kikket opp igjen, var hun borte, sier Husby.

Les også (PLUSS): Stadig flere kvinnelige syklister i Trondheim

Les også: Her må du passe deg for syklistene

Fraktet til legevakten

Et ektepar, som skal ha sett sammenstøtet, kom bort til henne for å høre hvordan det gikk. Husby fant ut at hun skulle gå inn på apoteket i nærheten for å snakke med en hun kjenner som jobber der. Da venninnen på apoteket sa at hun måtte dra til legevakten, tenkte hun at kunne ta en drosje dit etter at hun hadde vært på matbutikken. Men så langt kom hun ikke.

- Jeg begynte å surre for meg og jeg ble kvalm, så jeg ba en securitasvakt om å hjelpe meg. Han ringte etter ambulanse som kom og kjørte meg til sykehuset. Da hadde underarmen min hovnet kraftig opp, sier Husby.

Hun fikk raskt hjelp hos legevakten. Armen var ikke brukket, men altså kraftig forslått.

Les også: Ny sykkel - og gangvei på Rosten tas i bruk fredag

En vekker

Nå, etter å ha hatt vondt i armen i flere dager, retter hun pekefingeren mot syklisten som kjørte på henne og alle andre syklister som ikke viser hensyn i trafikken.

- Syklistene må skjerpe seg! De må senke farten og å gi signal når de kommer kjørende bakfra så vi vet at de kommer. Og hva har de egentlig på fortau å gjøre? De skal liksom frem uansett, sier Husby.

Hun ser ingen vits i å anmelde syklisten som kjørte på henne, men vil at det som skjedde skal være en tankevekker.

Samme kveld som uhellet var armen blitt seende slik ut. Foto: PRIVAT