En busspassasjer i Trondheim reagerer kraftig etter å ha blitt vitne til at sjåføren snakket i telefonen uten håndfrienhet mens han kjørte

- Helt fullstendig håpløst av bussjåføren, mener busspassasjeren som vil være anonym.

- Tar bil fra nå av

Hendelsen skjedde på mandag formiddag da passasjeren skulle til byen.

- Jeg satt på bussen til byen. Plutselig tok han frem telefonen og satte i gang en samtale. Han holdt det gående i fem minutter, forteller passasjeren.

- Det var ikke rushtrafikk, men det var uansett mange biler på veien. Det er helt bak mål å snakke i telefonen mens man kjører, legger passasjeren til.

Opplevelsen i går satte en såpass støkk i passasjeren at vedkommende ikke vil ta buss igjen på en stund.

- Jeg holder meg til bil fra nå av og kommer ikke til å ta buss igjen. Det er helt uholdbart at man skal betale så mye penger for å ta buss, samtidig som man risikerer å miste livet i trafikken, sier passasjeren.

- Svært alvorlig sak

Jon Olav Sætertrø, regiondirektør Trondheim for Nettbuss Midt-Norge AS, forteller at bussjåførene har et klart forbud mot å bruke mobiltelefonen i arbeidstiden.

- Det skal ikke forekomme, det har vi helt klare instrukser på, sier Sætertrø og legger til at det er meget sjeldent at denne instruksen blir brutt.

Sætertrø synes det er leit at passasjeren ikke vil ta buss mer, og forteller at de vil ta opp saken internt,

- Det er en sak vi ser svært alvorlig på, og som kan få alvorlig konsekvenser for vedkommende. Men slike personalsaker behandler vi internt, sier Sætertrø.