Natt til pinseaften ble sju personer pågrepet. To menn med tilknytning til utestedet ble varetektsfengslet siktet for en rekke forhold, deriblant doping, befatning med narkotika, dokumentforfalskning, brudd på bokføringsloven, heleri og vold.

De satt fengslet i to uker i fullstendig isolasjon og med brev- og besøkskontroll. Ingen av dem erkjenner straffskyld.

Mennene er nå løslatt.

Ifølge politiadvokat Bente Bøklepp opprettholdes siktelsene mot mennene.

Suspenderte serveringsbevilling

Forrige onsdag vedtok formannskapet i kommunen å suspendere serveringsbevillingen til Crash nattklubb.

- Det er første gang kommunen bruker bestemmelsen, sier Marte Bjørnsen i skjenkegruppen til adressa.no.

Behandlet bak lukkede dører

Behandlingen kom litt over en uke etter at utestedet ble stengt av politiet som følge av en razzia mot Crash og Raus natt til pinseaften hvor tretti tjenestemenn deltok.

Sju personer ble pågrepet. Det ble beslaglagt dopingmidler og mindre mengder kokain og amfetamin.

I forkant av behandlingen i formannskapet orienterte politiet om saken og siktelsene mot mennene. Deretter gikk behandlingen for lukkede dører, unntatt for offentlighet.

Brukes i Oslo

Vedtaket om suspensjon var enstemmig og trådte i kraft umiddelbart. Det ble grunnet i at suspensjon var nødvendig for å avverge eller stanse lovbrudd etter serveringsloven.

Ifølge Bjørnsen har man i Oslo kommune en langt større tradisjon for å bruke bestemmelsen enn i Trondheim. Hun vil imidlertid ikke si noe grunnlaget for at den ble tatt i bruk, utover at hun mener dette dreier seg om en svært alvorlig sak.

-Jeg viser til punktene i siktelsen og rettens vurdering av at det foreligger skjellig grunn til mistanke, sier hun.

Opprullingen av et nasjonalt dopingnettverk med utspring i Trondheim, har pågått siden 15. februar. Politiaksjonen kalles Operasjon Gilde. Razziaen mot Crash og Raus skjedde på bakgrunn av informasjon som fremkom i etterforskningen i Gilde.