Politiet rykket tirsdag kveld ut, da studenter utkledd som sjeiker kjørte rundt med badekar på slep.

En adressa.no-tipser tok dette bildet i går kveld da studentene, utkledd som arabiske sjeiker, kjørte rundt på parkeringsplassen på Moholt studentby med et badekar hengende etter en bil.

Som bildet viser, er det en mann som ligger i badekaret, som igjen henger etter en bil med tau.

- Ja. Hva skal jeg si. Dette er vel de badekargreiene det her, er den umiddelbare reaksjonen til politioverbetjent Knut Sivertsen, fagleder for trafikk ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Sabotasje

Til helgen skal nemlig studenter i byen arrangere den årlige badekarpadlingen i Nidelva.

Før det skjer kan lag sabotere badekaret til andre. Reglene tilsier at badekarene må oppbevares utendørs, ulåst. Så gjelder det å finne badekarene til de andre linjene, stjele dem, sabotere dem og levere tilbake innen 48 timer.

Badekarene kan imidlertid ikke ødelegges og sabotasjen skal skje i tråd med norske lover, går det frem på nettsiden til arrangementet. Etter endt sabotasjeoperasjon, dokumenteres det hele i en video.

Selve konkurransen er delt opp i to grener, en fartsgren og en showgren. Det er ikke lov å sabotere de badekarene som skal benyttes under fartsgrenen, av sikkerhetsmessige årsaker.

Oppgitt

Da politiet rykket ut til Moholt i går kveld fikk studentene et muntlig pålegg om å avslutte aktiviteten.

Skal man tro Sivertsen burde hans kolleger brukt hardere virkemidler.

- Jeg synes kanskje at vedkommende som kjørte bilen burde vært kunde hos AtB, og tenkt på hva han eller hun skal bruke førerkortet til. Slike sjåfører har ikke noe på veien å gjøre, sier en mildt sagt oppgitt Sivertsen.

- Ikke i tråd med våre regler

Jens Mildestveit, som er admiral for arrangementet, er heller ikke begeistret over opptrinnet på Moholt.

- Vi har ingen kontroll over hva studentene velger å gjøre med de badekarene de stjeler, sier han.

- Vi har sett bildet, men ikke snakket med de studentene det gjelder. Men dette er jo ordensforstyrrelse, og ikke i tråd med retningslinjene våre.

Politioverbetjent Knut Sivertsen reagerer på studentens opptrinn mandag kveld. Foto: Ivar Mølsknes