Mandag ble det kjent at Trondheim kommune regner med en nedgang i trafikken på 15 prosent når de nye bommene blir aktive, trolig i mars neste år.

Bommene er en del av Miljøpakken.

Når vi sjekker den uhøytydelige avstemningen på Adressa.no tirsdag formiddag har over 5000 svart på spørsmålet om de vil parkere bilen når de nye bommene kommer. Åtte av ti svarer at det vil de ikke.

Bare to prosent sier at flere bommer vil føre til at de bruker kollektivtransport hyppigere.

Stem selv til høyre i artikkelen.

- Ikke mulig å kjøre mindre

I kommentarfeltet på Adressa.no forteller mange hva de mener om de nye bommene. Flere mener det er praktisk umulig å kjøre mindre bil.

Spiller ingen rolle hvor mange bomstasjoner de setter opp. Når man har to barn i forskjellige barnehager, bor utenfor bykjernen og jobber i sentrum så går det ikke å parkere bilene. Ja, bilene. I flertall. Vi må nemlig ha TO biler for å få hverdagen vår til å gå opp uten at det går ut over barna våre, skriver Helene M.

Folk kjører jo ikke til å fra Trondheim bare for gøy. Folk jobber i Trondheim, og er faktisk nødt til å bo utenfor gåavstand pågrunn av den store boligmangelen, skriver Frode

Andre er fornøyde med at de slipper å passere bommene,

Heldig som bor på Orkanger. Har ikke behov for å kjøre til Trondheim. Det bygges ut store kjøpesentra her som har de samme lave prisene som Trondheimssentraene. Så når jeg tenker etter: Hva er det vi ikke har her på Orkanger som dem har i Trondheim? - svaret er enkelt: Bompenger, gratis parkering og frisk luft. De siste gangene jeg har vært nødt til å kjøre gjennom Trondheim er når jeg en gang i blant er nødt til å dra til steder nord for byen - og det er heldigvis sjelden. Nei mitt bidrag til bommene rundt og i Trondheim blir minimalt. Hater forresten å reise med buss, skriver Pettersen.

Tror folk vil venne seg til nye bommer

Ikke alle tror på beregningen om at trafikken vil gå ned med 15 prosent.

Uansett kor mang bomstasjona som settes opp, Ola Dunk betale. Litt syting i begynnelsa, men så bli alt greit igjen :), skriver Hepp.

Lurer på om det er noen som har undersøkt HVILKE GRUPPER av befolkningen som endrer adferd som følge av dette? Jeg vil tro at vanlig middelklasse klager litt, men de betaler og kjører nok som før..., kommenterer en debattant under tilnavnet Vilikkesinavnetmitt.

Hva mener du om saken? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!