Det sier etterforskningsleder Marit Johanne By ved Heimdal politistasjon.

Men onsdag kom altså en slik anmeldelse fra et steinhuggeri i Trondheim. Tyveriet av tre ferdigproduserte gravsteiner uten inskripsjon skjedde allerede i mai i fjor. Politiet ble kontaktet om det frekke tyveriet rett etterpå, men anmeldelsen ble først levert denne uken, opplyser By.

Ransaket eiendom

- Steinhuggeriet hadde fått tips fra et konkurrerende firma om at noen hadde kontaktet dem om å få inngravert noe i en gravstein. De syntes det var rart, for vanligvis bestiller jo folk gravsteiner samtidig, sier By.

Anmeldelsen gjorde at heimdalspolitiet foretok en ransaking onsdag kveld, og da gjorde patruljen funn av den ene stjålne gravsteinen utendørs på en eiendom i Trondheim.

Ikke avhørt

- En mann i 20-årene er på grunn av ransakingen siktet i saken, men vi har ennå ikke kommet i kontakt med ham. Mannen har tilhold på det stedet hvor gravsteinen ble funnet. På samme sted ble det også beslaglagt små mengder narkotika. Ingen andre personer er siktet i saken, sier By, og legger til:

- Dette er en spesiell sak, og vi jobber nå med å finne alle gravstøttene. Vi må også finne mannen som er mistenkt for tyveriet, for å høre hva han har å si om dette, sier By.

Pål Solberg986 20 134paal.solberg@adressavisen.no