Fredag morgen var Trondheim kommune på stedet for å rydde opp. Sommervikar Magnus Røkke Bangstad syntes det var trist å se forsøplingen i den populære parken.

- Hadde jeg vært turist, hadde jeg ikke blitt veldig imponert. Det er ikke fint å vise frem byen sånn, sier Bangstad.

Sammen med to andre sørget han for at parken ble ryddet i 8-tiden fredag.

«Ikke bare negativt»

Arbeidsleder Harald Ishol forteller at søppel i byens parker er et vanlig syn etter finværsdager. Han understreker at det ikke bare er negativt.

- Søppel er et tegn på at parkene blir brukt, og det er jo veldig positivt, sier Ishol.

- Men vi vil helst at folk rydder etter seg. De burde ta med seg søpla hvis det ikke er plass i konteinerne, legger han til.

Verre om våren

Ishol forteller at det er stor forskjell på hvordan forsøplingen skjer.

- Vårsesongen er verst. I mai ligger søpla strødd over hele Marinen etter blant annet russen. På sommeren ser det ut til at det er mer voksne og turister, som samler søpla i poser og legger det ved konteineren om det ikke er plass, sier Ishol.

Ishol opplyser at det er fire til seks sommervikarer som rydder i byens parker og gater daglig.

- Vi bruker en del ressurser på å plukke opp søppel, og gjengen gjør en kjempejobb, sier Ishol.

«Blitt bedre»

Adressa.no har tidligere omtalt at forsøpling er et problem på Marinen og i Trondheim sentrum. Nå mener Jan Røising at det er skjedd en holdningsendring.

- Generelt har det det med forsøpling i Trondheim blitt utrolig myebedre.Trondheim bydrift opplever en holdningsendring. Hvert fall de siste to til tre årene er tilbakemeldingene blitt helt annerledes, sier Røising, som er arbeidsleder ved Trondheim bydrift med ansvar for sentrumsområdene.

Gårsdagens forsøpling var ikke ille sammenliknet med før, mener han.