søndag 30.04 2017
18:56

Erdogan provosert over kurdisk milits med USA-flagg 

Amerikanske styrker har i helgen patruljert med kurdisk milits i en rekke syriske byer nær grensa til Tyrkia. President Recep Tayyip Erdogan fortviler.

17:47

Trump tror Kina legger press på Nord-Korea

Donald Trump tror Kinas president Xi Jinping vil legge press på Nord-Korea ettersom spenningen nå øker rundt Pyongyangs atomvåpen- og rakettprogram.

17:43

36 yazidier slapp fri fra IS i Irak

36 irakere fra yazidi-minoriteten er i frihet etter nesten tre års fangenskap hos ekstremistgruppa IS, opplyser FN.

16:28

Stoltenberg vurderer å sende flere soldater til Afghanistan

NATO vurderer å øke sin tilstedeværelse i Afghanistan for å styrke innsatsen mot islamistiske opprørere, ifølge generalsekretær Jens Stoltenberg.

Leses nå:
søndag 30.04 2017
13:45

Kjent fjellklatrer omkom ved Mount Everest

Den kjente sveitsiske fjellklatreren Ueli Steck har omkommet i en ulykke nær Mount Everest. Han ble 40 år.

12:31

Uvær og tornadoer tok sju liv i USA

Minst sju mennesker er omkommet etter at kraftig uvær og tornadoer har rammet deler av USA, melder TV-kanalen CNN.

11:21

– Droneangrep mot al-Qaida i Jemen

Fem antatte medlemmer av al-Qaida er drept i et droneangrep i Jemen, ifølge lokale myndigheter. Angrepet skal ha blitt utført av USA.

11:09

Pressefriheten hyllet under pressemiddagen som Trump boikottet

Ytringsfriheten ble feiret og Donald Trump kritisert under årsmiddagen til presselosjen i Det hvite hus. Selv valgte presidenten å boikotte middagen.

08:19

Kypros-saken: Advokaten til faren mener rettighetene hans er krenket

Advokaten til faren i bortføringssaken på Kypros mener saken ikke er riktig håndtert av norsk rettsvesen. Fortsatt leter politiet etter nordmannen og datteren.

07:27

Dommer beordrer obduksjon etter henrettelse

En føderal dommer har beordret obduksjon av Kenneth Williams, som ble henrettet i Arkansas torsdag. Williams’ advokat beskriver henrettelsen som grusom.

06:47

Dommer beordrer obduksjon etter henrettelse

En føderal dommer har beordret obduksjon av Kenneth Williams, som ble henrettet i Arkansas torsdag. Williams’ advokat beskriver henrettelsen som grusom.

05:20

Hacker hevder å ha spredd stjålet TV-serie

En hacker som truet med å spre flere episoder av neste sesong av den populære TV-serien «Orange Is the New Black», hevder å ha delt serien på nettet.

02:53

Mays forsprang krymper kraftig

På en uke har De konservatives forsprang på Labour på de britiske meningsmålingene krympet med 10 prosentpoeng, melder Reuters.

01:44

Leder for narkokartell drept i Colombia

Lederen for Colombias mektigste narkokartell er drept i en politioperasjon, ifølge landets president. 15 kartellmedlemmer er pågrepet i en annen del av landet.

00:19

Åtte «hvite hjelmer» drept i Syria

Åtte redningsarbeidere fra gruppen De hvite hjelmene er drept i et luftangrep mot en av gruppens sentraler, opplyser aktivister lørdag.

lørdag 29.04 2017
23:48

Paven ber om Nord-Korea-forhandlinger

Pave Frans tar til orde for forhandlinger for å løse den spente situasjonen knyttet til Nord-Koreas atomvåpenambisjoner. Han nevnte Norge som en mulig mekler.

23:13

Klimaforkjempere markerer Trumps 100 dager ved makten

Titalls tusen mennesker i Washington og en rekke andre amerikanske byer demonstrerer mot Donald Trumps klimapolitikk 100 dager etter at han tiltrådte. 

22:39

Åtte døde da militærfly styrtet på Cuba

Åtte soldater omkom da et cubansk militærfly styrtet i en fjellside i Artemisa vest på Cuba lørdag, bekrefter myndighetene. 

22:37

Sparket 4000 offentlige ansatte

Tyrkia blokkerer Wikipedia og forbyr TV-dating

Tyrkia stenger tilgangen til Wikipedia og forbyr sjekkeprogrammer på TV. Frykten øker for at president Recep Tayyip Erdogan vil stramme grepet ytterligere.

22:10

Tyrkia blokkerer Wikipedia og forbyr TV-dating

Tyrkia stenger tilgangen til Wikipedia og forbyr sjekkeprogrammer på TV. Frykten øker for at president Recep Tayyip Erdogan vil stramme grepet ytterligere.

lørdag 29.04 2017
17:24

EU nyter samholdet så lenge det varer 

EU er enige om strategien foran brexitforhandlingene. Men kriser og splittelse kommer ubønnhørlig til å komme. 

17:19

Putin-motstandere fikk demonstrere i Moskva

Flere hundre opposisjonelle fikk demonstrere mot Vladimir Putin i Moskva, på tross av et demonstrasjonsforbud. I St. Petersburg ble opptil 50 personer pågrepet.

15:03

USA og Sør-Korea begynner ny militærøvelse

Militæret i Sør-Korea sier de har begynt en ny øvelse sammen med amerikanske marineskip, bare noen timer etter Nord-Koreas siste rakett-test.

13:48

Paven talte om toleranse og nestekjærlighet i Kairo

Pave Frans ble møtt med jubel da han holdt friluftsmesse under sitt besøk i Egypt. Arrangementet var strengt bevoktet.

12:50

Erdogan: Raqqa kan bli IS' gravsted

Tyrkia og USA kan gjøre IS' viktigste by Raqqa til en gravplass for ekstremistene, hevder den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan.

lørdag 29.04 2017
12:16

24 omkom i jordskred i Kirgisistan

Et jordskred i Kirgisistan har kostet 24 mennesker livet. Flere bolighus er begravet av jordmassene i landsbyen som ble rammet av skredet.

12:03

Le Pen vil gjøre ny alliert til statsminister

Blir Marine Le Pen Frankrikes neste president, lover hun å gjøre sin nye alliert Nicolas Dupont-Aignan til statsminister.

11:45

Tusk mener skilsmisseoppgjøret må komme først 

EU og Storbritannia må rydde opp i fortida før forhandlingene om et framtidig forhold kan begynne, mener EUs president Donald Tusk. 

10:23

Opptøyer i Brasil under generalstreik

Det oppsto sammenstøt mellom politi og demonstranter i Brasil under en generalstreik som ble gjennomført fredag i protest mot regjeringens sparetiltak.

06:22

Sør-Korea: – Rakettest et brudd på FN-resolusjoner

Nord-Koreas missiltest lørdag er et klart brudd på FNs resolusjoner, heter det i en uttalelse fra Sør-Koreas utenriksdepartement. 

lørdag 29.04 2017
05:21

Donald Trump: - Missiltest respektløst overfor Kina. Dårlig!

USAs president Donald Trump sier Nord-Koreas gjennomføring av testoppskyting av et missil lørdag er respektløst overfor Kina.

05:03

FN har godkjent resolusjon om Vest-Sahara

FNs sikkerhetsråd har enstemmig godkjent et forslag til resolusjon om Vest-Sahara etter at frigjøringsbevegelsen Polisario trakk seg ut av buffersonen.

02:53

Tsunamivarsel opphevet etter kraftig jordskjelv på Filippinene

Et jordskjelv med styrke på 7,2 utløste tsunamivarsler på Filippinene, som senere har blitt opphevet. Det er ikke ventet store ødeleggelser.

02:29

Fire drept av bilbombe ved politistasjon i Bagdad

Minst fire personer ble drept og åtte såret da en bilbombe eksploderte ved en politistasjon i Bagdad fredag. IS tar på seg ansvaret.

fredag 28.04 2017
22:30

Titalls drept i kamper mellom opprørere i Syria

Minst 40 personer er drept i voldsomme kamper mellom ulike islamistiske opprørsfraksjoner i nærheten av Syrias hovedstad Damaskus, ifølge eksilgruppa SOHR.

21:14

Le Pen sier hun avskyr holocaust-fornektere 

Jean-François Jalkh skulle lede Nasjonal front mens Marine Le Pen drev valgkamp. Fredag trakk han seg etter anklager om at han har sådd tvil rundt holocaust.

21:09

Våpenlobbyen jubler for Trump

På sin 99. dag som USAs president fløy Donald Trump til Atlanta for å fortelle den mektige våpenlobbyen NRA at de har en venn i Det hvite hus. 

20:26

Paven i Egypt med budskap om fred

Pave Frans fordømte vold begått i Guds navn da han talte til muslimske religiøse ledere i Egypt.

19:20

Trump signerer ordre for å trappe opp oljeboring

USAs president Donald Trump har signert en presidentordre med sikte på å utvide olje- og gassvirksomheten i Arktis og åpne opp nye leteområder.

18:44

Mélenchon nekter å støtte Macron

Frankrikes ytre venstre-leder Jean-Luc Mélenchon antyder at han vil stemme imot Marine Le Pen, men nekter å omfavne rivalen Emmanuel Macron.

18:13

Sammenstøt under demonstrasjon på Vestbredden

Palestinere som demonstrerte til støtte for sultestreikende fanger, støtte sammen med israelske soldater flere steder på den okkuperte Vestbredden fredag.

18:07

Midlertidig budsjettavtale i boks i USA

Kongressen vedtok i siste liten en ny midlertidig budsjettavtale for å unngå at store deler av offentlig sektor stenges ved midnatt fredag.

17:23

Antall barneofre i krigen i Afghanistan øker kraftig

Hver tredje time blir et barn drept eller såret i krigen i Afghanistan, ifølge FN-tall. Redd Barna kaller utviklingen sjokkerende.

16:49

Historisk NATO-vedtak i Montenegro 

Montenegros nasjonalforsamling har vedtatt at landet skal bli medlem av NATO, tross kraftig motstand fra Russland og den russiskvennlige opposisjonen.

16:39

Kina: Nord-Korea-forhandlinger er det eneste rette

Dialog og forhandlinger er det eneste riktige for å håndtere trusselen fra Nord-Koreas rakett- og atomprogram, understreker Kinas utenriksminister.

16:35

Politisk krise i Makedonia – Russland anklager EU

Russland anklager Vesten for kaoset i Makedonia. Innenriksministeren tilbyr seg å gå av, dagen etter at demonstranter stormet nasjonalforsamlingen.