tirsdag 28.03 2017
23:17

Kilde: Siktelse mot François Fillons kone

Kona til presidentkandidat François Fillon er blitt siktet, ifølge en kilde i det franske rettsvesenet. Paret anklages for misbruk av offentlige midler.

22:51

Pågripelse utenfor Det hvite hus var falsk alarm

Secret Service pågrep tirsdag en mann som bar en pakke og kom med "mistenkelige uttalelser" i nærheten av Det hvite hus. Pakken viste seg å være harmløs.

22:04

Elfenbenskystens tidligere førstedame frikjent

Elfenbenskystens tidligere førstedame Simone Gbagbo er frikjent for forbrytelser mot menneskeheten under blodbadet i kjølvannet av mannens valgnederlag i 2010.

21:51

Tolv av Navalnyjs medarbeidere fengslet

Tolv av medarbeiderne til den fengslede russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj er i Russland dømt til fengsel i sju til ti dager. 

Leses nå:
tirsdag 28.03 2017
21:48

Trump ga ordre om å fjerne klimatiltak

Krigen mot kull er over, sa Donald Trump da han ga ordre om å oppheve eller revurdere flere av Barack Obamas viktigste klimatiltak.

21:47

WHO slår alarm om meslingutbrudd i Europa

Verdens helseorganisasjon (WHO) er bekymret over store meslingutbrudd i land der færre vaksineres. Bare i januar ble det rapportert om 500 tilfeller i Europa.

20:39

Trump lover slutt på "krigen mot kull"

USAs president Donald Trump kunngjorde en slutt på "krigen mot kull" da han tirsdag ga ordre om å oppheve en rekke viktige tiltak mot klimaendringer.

20:04

General: USA var "sannsynligvis" involvert i drap på sivile i Mosul

Den USA-ledede koalisjonen i Irak var sannsynligvis delaktig i de store sivile tapene under bombingen vest i Mosul, bekrefter det amerikanske militæret.

19:02

Skotske folkevalgte støtter forslag om ny folkeavstemning

Det skotske Parlamentet støtter førsteminister Nicola Sturgeons ønske om fullmakt til å holde en ny folkeavstemning om løsrivelse fra Storbritannia.

19:02

Putin og Rouhani styrker samarbeidet

Russland og Iran styrker økonomiske og militære bånd. En rekke bilaterale avtaler ble signert da president Vladimir Putin tok imot Hassan Rouhani i Moskva.

17:46

Minister: Bortført svensk kvinne funnet død i Kongo

En svensk kvinne og én annen person som ble bortført på FN-oppdrag i Kongo, er funnet døde, ifølge en kongolesisk minister.

17:19

Kinesisk familiefar drept av politiet i Paris 

Rasende kinesere protesterer etter at fransk politi skjøt og drepte en firebarnsfar med kinesisk bakgrunn. Kina ber Frankrike beskytte kinesere i Paris.

16:56

Tyskland etterforsker anklager om tyrkisk spionasje

Tysk påtalemyndighet starter etterforskning av beskyldningene om at Tyrkia spionerer på angivelige tilhengere av predikanten Fethullah Gülen i Tyskland.

16:21

Mistanke om enda en filmet gruppevoldtekt i Uppsala

Svensk politi etterforsker en gruppevoldtekt som skal ha blitt filmet og lagt ut på sosiale medier.

15:57

Kinesiske Tencent kjøper seg inn i Tesla

Det kinesiske teknologiselskapet Tencent Holdings har kjøpt en andel på 5 prosent i elbilselskapet Tesla, som er klar til å trappe opp produksjonen.

tirsdag 28.03 2017
15:56

Lysere utsikter for arbeidsledigheten i Spania

Arbeidsledigheten i Spania kommer til å falle til under 17 prosent i løpet av året, ifølge økonomiminister Luis de Guindos.

15:39

FN: Over 400 sivile er trolig drept i Vest-Mosul

Over 400 sivile kan være drept, og mange er såret, siden irakiske regjeringsstyrker med flystøtte fra den USA-ledede koalisjonen angrep Vest-Mosul. 

15:04

"Sjakalen" fikk livstidsdom for Paris-angrep i 1974

Mannen som er kjent som "Carlos sjakalen" er dømt til livsvarig fengsel for tredje gang. Denne gangen gjelder dommen et granatangrep i Paris i 1974.

14:42

Dylan må holde foredraget for å få Nobel-millionene

Det svenske akademiet har gitt beskjed om at Bob Dylan må holde sitt Nobel-foredrag innen 10. juni for å få pengesummen som følger med litteraturprisen.

14:41

FN: 40.000 på flukt fra Hama-provinsen i Syria

Rundt 40.000 personer, hovedsakelig kvinner og barn, har blitt fordrevet fra sine hjem på grunn av harde kamper, opplyser FN tirsdag.

tirsdag 28.03 2017
13:37

Russisk general frykter økologisk katastrofe i Syria

En russisk general fremmer sterk kritikk mot den USA-ledede koalisjonen i Syria for å ha bombet den svært viktige Taqba-demningen.

13:31

Glede og sorg over at Uber legger ned i Danmark

Den nettbaserte taxitjenesten Uber legger ned i Danmark. Selskapets talsmann insisterer på at virksomheten ikke har truet ordinær drosjenæring.

13:00

Ungarns kontroversielle asylsøkerlov satt i kraft

En kontroversiell ungarsk lov om å opprette interneringsleirer for asylsøkere i grenseområdene, trådte i kraft tirsdag.

12:18

Giftig røyk fra brann ved svensk Volvo-fabrikk

Det brøt ut brann i et lagerbygg ved Volvo Cars i Torslanda i Göteborg tirsdag, og brannmannskapene advarte mot giftig røyk.

11:31

Monstersyklonen Debbie feide inn over Australia

Tusenvis av mennesker ble evakuert da den enorme syklonen Debbie feide over fastlandet på nordøstkysten av Australia. Over 30.000 mistet strømmen.

tirsdag 28.03 2017
11:00

Måling tyder på klar seier til Macron

Den liberale sentrumspolitikeren Emmanuel Macron ligger svært godt an til å vinne det franske presidentvalget, viser en ny meningsmåling.

10:00

London-terroristens enke fordømmer angrepet

Kona til mannen som drepte fire personer i London forrige uke, fordømmer angrepet og sier hun er "trist og sjokkert".

09:14

Liket av Kim Jong-uns halvbror fortsatt i Malaysia

Malaysias helseminister sier at levningene av halvbroren av Nord-Koreas leder Kim Jong-un fortsatt er i landet.

07:31

Antiapartheidaktivisten Ahmed Kathrada er død

Den sørafrikanske antiapartheidaktivisten og politikeren Ahmed Kathrada, som satt 26 år i fengsel sammen med Nelson Mandela, er død, 87 år gammel.

06:38

American Airlines kjøper seg inn i Kina

American Airlines har godtatt prisen på 200 millioner dollar for 2,76 prosents eierandel i det statlige kinesiske flyselskapet China Southern Airlines.

tirsdag 28.03 2017
06:24

Saudi-Arabia kutter skatt for statlig oljegigant

Det statlige saudiarabiske oljeselskapet Saudi Aramco har fått et kraftig skattekutt, samtidig som det går mot børsnotering av selskapet.

05:54

Trump fyrer løs på Twitter igjen

Etter mye politisk motgang den siste tiden, langer USAs president Donald Trump igjen ut på Twitter – om helsepolitikk, Russland, Clinton og Demokratene.

05:30

Myanmar i villrede etter ett år med Suu Kyi

Mens noen fortsatt har stor tro på Myanmars demokratiske framtid, er andre i ferd med å miste tålmodigheten med regjeringen til Aung San Suu Kyi.

05:17

Fire vedtak mot Obama-reguleringer signert

President Donald Trump signerte mandag fire vedtak som reverserer reguleringer innført av Obama-administrasjonen.

05:17

Amnesty: Mulige folkerettsbrudd i Mosul

Amnesty sier økningen i sivile drepte i Mosul, kan tyde på at den USA-ledede koalisjonen ikke gjør nok for å hindre at ikke-stridende dør i kampene om byen.

05:16

Skotske politikere stemmer over folkeavstemning

Dagen før britene setter i gang brexit-prosessen, skal skotske parlamentarikere stemme over – og trolig for – en ny folkeavstemning om uavhengighet.

04:20

Trump fyrer løs på Twitter igjen

Etter mye politisk motgang den siste tiden, langer USAs president Donald Trump igjen ut på Twitter – om helsepolitikk, Russland, Clinton og Demokratene.

04:01

Politiet i Kongo beskylder opprørere for massedrap

Kongolesisk politi beskylder en opprørsgruppe for å ha massakrert 39 politifolk i den voldsherjede regionen Kasai. Angrepet fordømmes internasjonalt.

01:47

USA: Ny rakettmotortest i Nord-Korea

Nord-Korea har gjennomført en ny test av en rakettmotor, ifølge amerikanske tjenestemenn.

01:26

"Den fryktløse jenta" får stå i ett år

"Den fryktløse jenta", et midlertidig monument reist i New York for å oppfordre til kvinnelige ansettelser på Wall Street, blir stående i ett år.

00:56

Terrorsiktelse mot ekssoldat etter drap i New York

En hvit tidligere soldat i den amerikanske hæren er siktet for terrorhandlinger og hatkriminalitet etter at han stakk i hjel en svart mann.

00:09

Tre personer skutt og brent i Puerto Rico

Tre personer er funnet skutt og drept i en avsidesliggende by i fjellene i Puerto Rico. Likene ble brent etter drapene.

00:02

20 døde i angrep i Jemen

Ti personer ble drept i et angrep mot lokale myndigheter sør i Jemen. Ti angripere, inkludert en selvmordsbomber, døde også i angrepet.

mandag 27.03 2017
23:22

IS truer Iran i propagandavideo

Ekstremistgruppa IS har offentliggjort en propagandavideo på persisk der Iran trues med hevn for sin rolle i flere kriger i Midtøsten.

22:57

Demokratene utsetter Gorsuch-avstemming

Demokratene i den amerikanske justiskomiteen har fått utsatt avstemmingen om hvorvidt Neil Gorsuch skal bli innsatt som høyesterettsdommer i USA med én uke.

22:38

Norge sto over forhandlinger om forbud mot atomvåpen

USA og andre atommakter markerte motstand da FN begynte forhandlingene om et forbud mot atomvåpen. Også Norge holder seg borte fra samtalene.