onsdag 18.10 2017

Eksplosjon ved politihus i Sverige

Inngangen til politihuset i Helsingborg i Sverige er ødelagt etter en kraftig eksplosjon natt til onsdag. Bombeteknikere er sendt til stedet. 

Beijing står stille under partikongressen

Myndighetene i Kina skjerper sikkerheten i Beijing i forbindelse med Kommunistpartiets kongress som starter onsdag. Det kan by på utfordringer for innbyggerne. 

Hawaii-dommer blokkerer Trumps reviderte innreiseforbud

En føderal dommer på Hawaii har blokkert president Donald Trumps tredje utgave av det omstridte innreiseforbudet, kun timer før det skulle tre i kraft.

tirsdag 17.10 2017

Kinesisk romstasjon vil styrte mot jorda

En kinesisk romstasjon på 8,5 tonn vil i løpet av de kommende månedene styrte mot jorda, men ingen vet hvor den vil krasje.

Norsk gründerselskap med milliardkontrakt i Iran

Få dager etter Trumps varsler om skjerpede sanksjoner mot Iran, har et norsk solenergiselskap inngått en milliardavtale med landet. Og flere avtaler ventes. 

Abadi kaller kurdisk folkeavstemning historie

Iraks statsminister Haider al-Abadi mener gjenerobringen av Kirkuk innebærer at folkeavstemningen om kurdisk uavhengighet er historie.

Katalanere protesterer mot fengsling av ledere

200.000 katalanere demonstrerte tirsdag kveld i Barcelona i protest mot varetektsfengslingen av to separatistledere. 

Trump faller på listen over USAs rikeste

President Donald Trump har falt et godt stykke ned på magasinet Forbes' liste over USAs rikeste, og figurerer nå på 248. plass.

Malta ber om bistand etter journalist-attentat

Malta har bedt om bistand fra amerikanske og nederlandske kriminalteknikere i jakten på dem som sto bak attentatet mot gravejournalisten Daphne Caruana Galizia.

Israel utelukker forhandlinger med Hamas-støttet regjering

Den israelske regjeringen vil ikke forhandle med en palestinsk regjering der Hamas inngår, før gruppen tar avstand fra vold og anerkjenner Israel. 

Menneskerettsdomstol beordrer Russland til å betale opposisjonsleder

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen har beordret Russland til å betale den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj 55.000 euro.

tirsdag 17.10 2017

Kvoteflyktninger: EU snart halvveis til målet  

EUs medlemsland har så langt lovt å ta imot 24.000 kvoteflyktninger de to kommende årene. EU-kommisjonen har satt 50.000 som mål. 

16-åring ble skutt seks ganger i København

Den 16 år gamle gutten som ble funnet drept på Nørrebro i København mandag kveld, ble truffet av seks skudd, opplyser politiet.  

Kroppsdeler funnet i krokodille i Australia

Politiet i Australia har funnet menneskelige levninger, trolig fra en savnet eldre kvinne, i en over fire meter lang krokodille. 

Sterk inflasjon i Storbritannia

Inflasjonen i Storbritannia er for første gang siden starten av 2012 oppe i 3 prosent.

USA om Nord-Korea: Må forberede oss på det verste

Nord-Korea hevder det kan bryte ut atomkrig med USA når som helst. USA sier de forbereder seg på det verste. 

FN: Nesten 600.000 rohingyaer har flyktet fra Myanmar til Bangladesh

Rundt 582.000 rohingya-muslimer har flyktet til Bangladesh fra sine hjem i Myanmar siden 25. august, ifølge nye tall fra FN.

Tusenvis av sivile drar tilbake til Kirkuk

Tusenvis av sivile strømmer nå tilbake til Kirkuk, ett døgn etter at de flyktet fra byen idet irakiske soldater overtok kontroll over byen fra kurderne.

Amerikanskstøttede styrker inntar sykehus i Raqqa

De amerikanskstøttede SDF-styrkene har tatt kontroll over det statlige sykehuset i Raqqa i Syria. 22 personer ble drept i kampene, ifølge SDF selv.

Uro og undring over uvanlig mørk himmel over Stockholm

Himmelen over Stockholm var tirsdag morgen langt mørkere enn vanlig, noe som har fått svenskene til å undre seg over hva som skjer.

Australia dropper fornybarmål

Regjeringen i Australia dropper et foreslått mål om mer bruk av fornybar energi, men lover likevel å overholde Parisavtalen om kutt i klimautslipp.

– Irakiske styrker har tatt kontroll over byen Sinjar

Regjeringskontrollerte styrker i Irak har tatt kontroll over byen Sinjar, som inntil nå har vært kontrollert av kurdiske styrker, ifølge en militsgruppe.

Canadiske Bombardier har solgt passasjerfly-enhet til europeiske Airbus

Den canadiske flyprodusenten Bombardier overfører en majoritetsandel i enheten som produserer mindre passasjerfly, til franske Airbus, men uten å ta betalt.

Minst 75 har mistet livet i flom i Vietnam

Minst 75 personer har mistet livet i flom og jordskred i Vietnam, mens 28 fortsatt er savnet, opplyser myndighetene.

Menneskelige levninger funnet i krokodille i Australia

Politiet i Australia har funnet menneskelige levninger, trolig fra en savnet eldre kvinne, i en over fire meter lang krokodille.

Minst 39 er omkommet i skogbranner i Portugal og Spania

36 personer er bekreftet omkommet i en rekke skogbranner som herjer i Portugal. I Spania har minst tre mistet livet. 

FN-rapport: Økte forskjeller i 34 land

Fattigdommen i verden går ned, men i mange land øker forskjellene mellom fattig og rik, viser årsrapporten til FNs befolkningsfond.

Gjennombrudd i forhandlingene med Polen om EØS-midler på 7,5 milliarder kroner 

Norge og Polen er kommet til enighet i de vanskelige forhandlingene om EØS-midlene for perioden fram til 2021, bekrefter europaminister Frank Bakke-Jensen (H). 

Florida erklærer unntakstilstand før tale fra høyrenasjonalist 

Guvernøren i Florida har erklært unntakstilstand i forkant av Richard Spencers tale torsdag. Spencer regnes som sjefideologen til høyreekstreme grupper i USA.

Tre døde som følge av ekstremværet Ophelias herjinger i Irland

Minst tre person mistet livet og over 300.000 er uten strøm som følge av ekstremværet Ophelias herjinger i Irland mandag.

Arabere feirer i Kirkuk mens kurdere flykter 

Arabere og turkmenere feirer at irakiske styrker har full kontroll over Kirkuk. Samtidig legger tusenvis av mennesker på flukt. 

mandag 16.10 2017

Mercedes tilbakekaller over 1 million biler

Det tyske Daimler-konsernet tilbakekaller over 1 millioner Mercedes-biler etter at det er oppdaget feil med kollisjonsputen på førersiden.  

Israelsk arbeiderpartileder mener bosetningene kan beholdes

Lederen for det  israelske arbeiderpartiet, Avi Gabbay, mener at landet kan beholde de ulovlige bosetningene i en fredsavtale med palestinerne. 

Katalanske separatistledere varetektsfengslet

De to katalanske separatistlederne Jordi Sànchez og Jordi Cuixart, som etterforskes for oppvigleri, ble varetektsfengslet mandag.  

May og Juncker enige om å få fart på brexit-forhandlingene

Theresa May og Jean-Claude Juncker er enige om at det må bli fortgang i brexit-forhandlingene.