McDonalds opplever en kraftig økning i antallet søknader til stillingene burgerkjeden lyser ut. Bildet viser McDonalds-restauranten i Baard Iversens veg på Sluppen i Trondheim. Foto: Rune Petter Ness

Tre av franchisetakerne har gått til søksmål mot McDonald's Norge med krav om over 20 millioner kroner i erstatning, skriver Dagens Næringsliv. Saken skal opp for Oslo tingrett senere i oktober.

Franchisetakerne er sinte blant annet fordi de har måttet selge cheeseburgere med tap. Hver solgte tikronersburger skal ifølge rettsdokumentene ha kostet dem mellom 1,10 og 1,49 kroner

Ifølge DN er én av franchisetagerne Torill Wennevold som driver McDonald's på Nidarvoll. De to andre driver restauranter i henholdsvis Bergen og Ålesund.

- Som franchisetager var jeg opptatt av bunnlinjen, og kunne godt omssette for mindre så lenge jeg gikk i pluss. McDonald's Norge er kun opptatt av topplinjen som de kan få franchiseavgifter fra, sier Rolf Magne Asbjørnsen, som inntil årsskiftet drev en McDonald's i Ålesund.

Kommunikasjonssjef  Erik Lødding i McDonald's Norge ønsker ikke å kommentere søksmålet for rettssaken.