Antallet drepte i angrepet er forventet å stige.

Statsminister Binali Yildirim sier at funn peker mot at det er IS som står bak terrorangrepet i Istanbul.

Siri Neset, Tyrkia-forsker tilknyttet Chr. Michelsens Institutt, sier at Tyrkia tidligere har blitt kritisert for å ikke slå hardt nok ned på terrortrusselen fra IS. Frem til nå har det vært Syrias president Bashar al-Assad og PKK som har vært hovedfiendene.

- Etter dette angrepet kommer Tyrkia til å slå hardt ned på IS, både i Tyrkia og Syria. Kanskje vil de også samarbeide med USA og Russland for å slå ned på gruppen, sier Neset.

- Årsaken til det er at dette angrepet rammet både tyrkere og utlendinger på flyplassen, fortsetter hun.

Flere sikkerhetssjekker

Neset har vært i Istanbul mange ganger og reist fra og til Atatürk internasjonale flyplass. Hun mener flyplassen har vært veldig godt bevoktet.

- De klarte å slå til selv om det er en av de best bevoktede flyplassene i verden. Reisende må gjennom flere sikkerhetssjekker før man kan sette seg på flyet. Sikkerhetssjekkene starter fra du kommer til flyplassen. Der sjekker de biler som kommer dit. Du må også gå gjennom en sikkerhetssjekk før du kommer inn på terminalen, sier Tyrkia-forskeren.

Nedgang i turisme

Det har vært flere terrorangrep i Tyrkia det siste året (se faktaboks). Det påvirker turismen og businessen i landet.

- Det har mye å si for hotell- og restaurantbransjen i Istanbul. Etter dette angrepet vil jeg tro at nedgangen blir enda større. Den ustabile situasjonen i landet har allerede gjort at det er en nedgang i internasjonal business. Dette angrepet kan gjøre at internasjonale firmaer vegrer seg ytterligere fra å investere i Tyrkia og Istanbul, sier Neset.