Det siste året har det vært flere alvorlige bombeangrep i Tyrkia, spesielt i Ankara og Istanbul. Tirsdag kveld ble Atatürk flyplass utenfor Istanbul rammet av selvmordsangrep.

- Alle våre fly går som planlagt, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo.

Følg vår liveoppdatering fra angrepet her

- Betydelig nedgang

Denne sommeren har reiseselskapet kun ett fly i uka til Tyrkia. Det går hver lørdag fra Oslo lufthavn Gardermoen.

- Vi har kun 60 seter om bord i dette flyet. I år har vi merket en betydelig nedgang i etterspørsel, og det førte til at vi reduserte kapasiteten med over 70 prosent. Vi flyttet våre Tyrkia-fly til Hellas og Kroatia i stedet, sier hun.

Foreløpig har det vært stille på kundesenteret.

- Folk vet at Antalya ligger et godt stykke unna Istanbul. Vi sender ingen til et sted vi ikke anser som trygt, understreker hun.

- Kunder ringer kundesenter

Markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving forteller at alle fly går som planlagt, til tross for hendelsen i Istanbul.

- Folk skal få ferien sin. Det er en del som ringer oss, men flesteparten er selvsagt klar over at de har bestilt seg tur til et sted som er langt unna Istanbul, sier hun.

Norwegian flyr som vanlig fra Værnes til Tyrkia

- Får mye for pengene

Også hos Ving har det vært en stor nedgang i etterspørselen etter Tyrkia-reiser.

- Vi har 60 prosent færre bookinger til Tyrkia denne sommeren sammenlignet med fjoråret. Men man får mye for pengene dersom man velger å reise til Tyrkia nå, sier hun.

Hun understreker at Ving forholder seg til Utenriksdepartementets reiseråd.

- Fornøyde kunder

Star Tour har også kun reisemål som ligger i den sørlige delen av Tyrkia, og de har også tett kontakt med Utenriksdepartementet.

- Reisene går som vanlig. Vi har hatt en del henvendelser og ett typisk spørsmål er om reisen kan bli avlyst. Det er et ganske naturlig spørsmål, sier Mathias Bergendahl, informasjonssjef i TUI Nordic, som eier norske Star Tour.

Man kan avbestille ferien til Tyrkia, men siden Utenriksdepartementet ikke har forandret sine reiseråd til landet, vil det foreligge samme avbestillingsregler som ved vanlige reiser.

- Vi ser at det har vært 50 prosent nedgang i Tyrkia-reiser. Men det har ikke skjedd noe på de destinasjonene som vi tilbyr. Kundene våre er faktisk svært fornøyd og vi merker en økning i tilfredshet, forteller Bergendahl.

Han tror de mange hendelsene i Tyrkia har skremt folk fra å reise til landet. Han tror mange tenker at de heller velger Hellas i år.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.