Det opplyser busselskapet til Expressen.

Tre omkom da bussen med skoleungdommer kjørte av veien i Härjedalen i Sverige søndag morgen. 23 personer er innlagt på sykehus, fem av dem med alvorlige skader.

Ikke alle de pårørende er så langt varslet om hendelsen, og politiet var derfor tilbakeholdne med å gå ut med ytterligere informasjon på en pressekonferanse ved 17-tiden.

Søndag kveld får fortsatt 23 personer behandling på sykehus. For fem personer beskrives tilstanden som alvorlig, hvorav to av dem får behandling ved sykehuset i Uppsala. To personer behandles på intensivavdelingen i Östersund og én i Falun, opplyser Lisbet Gibson, sykehusdirektør i region Jämtland Härjedalen.

52 ungdommer var i bussen da den kjørte av veien og veltet på E45 mellom Sveg og Fågelsjö litt etter klokka 7 søndag morgen. I tillegg var føreren og seks andre voksne om bord.

En foreløpig etterforskning er satt i gang for å finne årsaken til ulykken. Veien er stengt og åpnes ikke igjen før mandag morgen.

– Jeg har fått den fryktelige nyheten om bussulykken utenfor Sveg. Det etterlater meg og hele landet i sorg, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven i en uttalelse.

– Kaotisk

– Ulykkesstedet så til å begynne med ut som en krigsskueplass. Ungdommer fikk behandling i grøftene og i prinsippet over alt, forteller Peter Nystedt fra redningstjenesten.

Situasjonen på ulykkesstedet ble beskrevet som kaotisk mens redningsarbeidet pågikk. Mange fikk behandling på stedet, mens andre ble fraktet til sykehus.

En stund var redningsmannskapene redd for at noen var fastklemt under bussen, men dette viste seg å ikke være tilfelle. På formiddagen var alle de skadde fraktet bort fra stedet.

Om lag 15 ambulanser og flere helikoptre ble sendt til stedet etter at ulykken skjedde. Politiet tilkalte alle tilgjengelige ressurser fra flere regioner, og E45 ble stengt i begge retninger.

Flagget vaier på halv stang ved skolen i Skene hvor elevene hvor ungdommene som ble rammet av bussulykken, er elever. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix

Tilbud om norsk hjelp

Ifølge den svenske redningstjenesten ble "hele Mellannorrland" tømt for ambulanser. Noen av ungdommene ble beskrevet som apatiske etter ulykken, mens andre var oppjagede. Et telt ble satt opp for å behandle skadde like ved bussen.

Også norske myndigheter fikk spørsmål om de kunne bistå. Hovedredningssentralen i Sør-Norge opplyser til VG at de tilbød å stille med helikopter og ambulansefly, men på dette tidspunktet var det ikke behov for norsk bistand.

– Vi har kalt inn ekstra personale til alle funksjoner. Det har vært en utrolig oppslutning fra våre egne, men også fra hele landet og fra Norge, sa Lisbeth Nilsson fra sykehusledelsen på en pressekonferanse søndag formiddag.

Rett veistrekning

Passasjerene sov da bussen plutselig rullet rundt, forteller en person som var om bord da ulykken skjedde, ifølge Östersundsposten.

Bussen ligger på siden i en grøft ved en avkjøring på E45. Det har vært kuldegrader og glatte veier i området, men veibanen var tørr der ulykken skjedde.

Ungdommene på bussen går i en åttendeklasse på en skole i Skene, noen mil utenfor Göteborg. De var på vei til et skisted i Jämtland.

– Mine tanker og kondolanser går til familiene til de tre omkomne ungdommene i tragisk bussulykke i Sverige, skriver utenriksminister Børge Brende (H) på Twitter.

Mange av de skadde fikk behandling på stedet etter bussulykken i Sverige. Foto: Nisse Schmidt / TT / NTB scanpix