Det amerikanske hangarskipet Carl Vinson nærmer seg nå Koreahalvøya, samtidig med at det ryktes at Nord-Korea planlegger en ny atomprøvesprengning denne uka.

Trump-administrasjonen har advart ledelsen i Pyongyang og sier at de forbeholder seg retten til å svare på det de oppfatter som provokasjoner, om nødvendig militært.

Kina, som regnes som en av Nord-Koreas få allierte, understreker at de er sterkt imot Nord-Koreas atomvåpenprogram, men advarer samtidig amerikanerne mot å trappe opp konflikten. Det var budskapet da president Xi Jinping mandag ringte Trump.

– Kina håper at partene kan vise tilbakeholdenhet og avstå fra handlinger som ytterligere kan bidra til å øke spenningen på Koreahalvøya, sa Xi, ifølge det statlige kinesiske kringkastingsselskapet CCTV.

Trumps svar på oppfordringen fra den kinesiske presidenten er ikke kjent, men de to diskuterte også Nord-Korea tidligere i måneden, både da Xi besøkte Trump i Florida og i en telefonsamtale etterpå.

Den forrige telefonsamtalen kom etter at Trump tvitret følgende: «Nord-Korea er på jakt etter bråk. Hvis Kina bestemmer seg for å hjelpe, ville det være flott. Hvis ikke, vil vi løse problemet uten dem! USA.»