Tilstanden til 21 av de 48 som ble såret i angrepet i London, er kritisk. Det opplyser sykehuskilder søndag ettermiddag.

Sju personer er så langt bekreftet drept og 48 såret i angrepet på London Bridge og Borough Market lørdag kveld. De sårede behandles på ulike sykehus i London.

Søndag kveld hevder IS at det er de som står bak angrepet i London 3. juni.

Statsminister Theresa May besøkte søndag flere av de sårede på et av Londons sykehus.

Blant de drepte og sårede skal det være flere utenlandske statsborgere. Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian opplyser at en fransk statsborger er blant de drepte. Også en canadier er drept, ifølge Canadas statsminister Justin Trudeau. Samtidig opplyser det tyske utenriksdepartementet at flere av de sårede er tyskere og at tilstanden er alvorlig for én av dem.

Skudd-traff tilfeldig forbipasserende

Politiet har identifisert de tre gjerningsmennene som sto bak London-angrepet, etter det BBC erfarer. Politiet vil imidlertid ikke gå ut med navnene på de tre ennå, ifølge kanalen.

De tre gjerningsmennene ble skutt og drept av politiet kort tid etter angrepet.

Metropolitan Police i London opplyser i en pressekonferanse søndag at åtte politifolk avfyrte totalt 50 skudd under politiaksjonen, og en tilfeldig forbipasserende ble truffet. Det skriver Aftenposten. Personen som ikke var blent de mistenkte, men som ble truffet av politiets skudd, behandles nå for skader på sykehus.

12 arrestert

Britisk antiterror-politi arresterte søndag morgen 12 personer, melder Metropolitan Police Service (MPS) i en pressemelding.

Alle 12 er ifølge politiet pågrepet i Barking i Øst-London, der politiet har slått til mot flere adresser. Pågripelsene har sammenheng med hendelsene på London Bridge og i Borough Market lørdag kveld.

Ifølge Sky News slo tungt bevæpnet politi blant annet til mot en boligblokk i King's Road i 7-tiden lørdag morgen.

Fire menn og en kvinne ble pågrepet under denne politiaksjonen, som skal ha vært rettet mot leiligheten til en av de tre mennene som sto bak terrorangrepene mot London Bridge og Borough Market. Kvinnen ble senere løslatt.

- En hyggelig person

En av naboene, Damien Pettit, forteller at politiet viste ham bilde av en av de tre mennene bak London-angrepet.

Pettit tror dette var en av naboene, som han beskriver som «en hyggelig person» med små barn. Mannen hadde ifølge Pettit bodd i boligblokken i tre år og han skal ha jobbet for transportetaten i London (TfL). Han skal også ha drevet veldedig arbeid, blant annet for hjemløse.

– Dersom det er ham, så er det ikke den personen vi kjenner, sier Damien Pettit til Sky News.

Bar falske bombevester

Politiet fikk første melding om hendelsen klokken 22.08 lørdag kveld lokal tid. Meldingene gikk ut på at en hvit varebil hadde truffet flere fotgjengere på Tower Bridge.

Varebilen kjørte videre til Borough Market der tre menn forlot kjøretøyet og knivstakk flere personer. De mistenkte bar det politiet nå vet er falske selvmordsvester.

Området rundt London Bridge og Borough Market vil være avsperret inntil videre.

- Vestens politikk slår tilbake

Søndag kveld kommenterer Irans øverste leder terrorhendelsene i Europa ved å kritiserer Vestens Midtøsten-politikk.

IS' mange angrep i Europa og andre steder viser at Vestens politikk i Midtøsten nå slår tilbake på dem, sier ayatolla Ali Khamenei.

– I dag blir Daesh (et annet navn på IS red. anm.) skjøvet ut fra sitt fødested Irak og Syria og flytter til andre land, til Afghanistan, Pakistan og også Filippinene og europeiske land, sa Khamenei i en TV-tale søndag.

Iran er sjiamuslimsk mens IS bekjenner seg til en ekstrem versjon av sunniislam.

– Dette er en brann som Vesten selv har tent på, og nå slår den tilbake på dem, sier Khamenei.

I Storbritannia fordømmer muslimsk råd lørdagens angrep. Generalsekretær Harun Rashid Khan sier til BBC Newshour at han er forferdet og sint over angrepet.