Mandag sa han at protesten fra de amerikanske fotballklubbene ikke har noe å gjøre med rasisme, melder Reuters.

Tusenvis av NFL-spillere, trenere og til og med noen eiere sluttet seg søndag til en lydløs protest mot Trumps krav om at klubbene må sparke spillere som ikke står oppreist når den amerikanske nasjonalsangen fremføres.

– Denne knelingen har ingenting å gjøre med rase. Det handler om respekt for vårt land, flagg og nasjonalsang. NFL må respektere dette!, tvitret Trump.

Det hele startet i fjor da den fargede San Francisco 49ers-spilleren Colin Kaepernick gikk ned på ett kne under nasjonalsangen. Bakgrunnen var særlig politiets behandling av minoriteter.

Kritikk mot Trump

Presidenten innledet feiden med den største profesjonelle sportsligaen i USA på et møte fredag da han sa at enhver protesterende spiller var en «horunge» som burde få sparken. Kritikken mot ham for dette utspillet har ikke latt vente på seg.

– Barnslighetene, den formålsløse fryktinngytelsen og rasehentydningene er blitt så gjennomgående at vi nesten forventer det, så lavt er terskelen senket. Jeg ante ikke at jeg bodde i et land der presidenten ville si noe sånt, sa San Antonio Spurs-treneren Gregg Popovich.

Olympisk støtte

Lederen for den amerikanske olympiske komiteen, Scott Blackmun, er blant dem som støtter NFL-spillere som går ned på kne.

– Idrettsutøverne du ser som protesterer gjør det fordi de elsker landet sitt. Vi støtter fullt ut at våre idrettsutøvere og alle andre skal få uttrykke seg, sa Blackmun.

Den internasjonale olympiske komiteens charter forbyr utspill av politisk, religiøs eller rasemessig karakter på olympiske arenaer.