UD jobber fortsatt med å komme til bunns i saken, opplyser pressevakt Astrid Sehl til NTB.

Det var hovedsakelig tyske og spanske statsborgere blant de 150 passasjerene på flyet som styrtet i den franske delen av Alpene. Dansk UD bekrefter at også en danske var om bord. Søket etter flyet og de antatt døde passasjerene fortsetter onsdag.

Franske etterforskere håper i dag å finne svar på hvorfor flyet fra tyske Germanwings styrtet i Alpene tirsdag.

Alle de 150 om bord mistet livet Airbus-flyet styrtet på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland.

Blant passasjerene var 16 barn fra Haltern am See, som var på vei hjem fra skoletur. Sorgen preger den tyske byen, der kirkene i natt holdt åpent.

Dansk UD har bekreftet at en av deres statsborgere satt på flyet. Det norske utenriksdepartementet har foreløpig ingen informasjon som tilsier at det var nordmenn om bord, men jobber onsdag morgen fremdeles med å komme til bunns i saken.

Hadde problemer

Tyske Lufthansa, som eier Germanwings, bekrefter at ulykkesflyet hadde problemer med luken til nesehjulet dagen før det styrtet i nærheten av Digne-les-Bains i en svært uframkommelig del av de franske Alpene, men hevder at denne feilen ble utbedret.

Flyet ble sjekket og godkjent samme dag som det styrtet, og teoriene om hva som kan ha forårsaket styrten er mange, mens svarene foreløpig er få.

Fant taleregistrator

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve bekreftet onsdag at flyets taleregistrator er funnet. Den er skadd, men det skal likevel være mulig å hente informasjon fra boksen, som er sendt til Paris for undersøkelser.

Letingen i det uveisomme terrenget er vanskelig, og det samme blir jobben med å hente ut de omkomne. Politiet anslår at det kommer til å ta dagevis å hente ut ofrene og restene av flyet.

– Vrakrestene er spredt ut over et stort område på over en hektar. Det var en kraftig styrt, men det virker ikke som om flyet har eksplodert, sier Cazeneuve til den franske radiostasjonen RTL.

Mistet kontakten

Franske flygeledere mistet kontakten med ulykkesflyet rett før klokka 11 tirsdag formiddag, og flyet hadde da falt fra 38 000 fots høyde til 6000 fots høyde i løpet av få minutter.

Værforholdene i området der det 24 år gamle flyet styrtet skal ikke ha vært problematiske, og flygeren var erfaren og hadde over 6.000 flytimer bak spakene i fly av samme type.

Flyet sendte aldri ut noen nødmelding før det styrtet, men ifølge en talsmann for franske luftfartsmyndigheter slo kontrolltårnet alarm da det falt og radiokontakten opphørte.