Ytterligere 4700 er skadd, opplyser Nepals innenriksdepartement.

Det norske utenriksdepartementet jobber søndag fortsatt med å kartlegge norsk tilstedeværelse i området. Etter hva NTB forstår, er det trolig minst 150 nordmenn i Nepal.

Stiller mannsterke

Nepalske myndigheter har oppfordret omverden til å bidra i redningsarbeidet etter det kraftige skjelvet, og har fått svar. Søndag sender Kina et 62 mann stort redningsmannskap, og Indias ambassade i Nepal har uttalt at 285 medlemmer av deres kriseberedskap også er på vei.

I tillegg er USA, Storbritannia og Pakistan blant de øvrige landene som bretter opp ermene for det jordskjelvrammede landet. Norge bidrar i første omgang med 30 millioner kroner.

- Minst 17 døde på Everest

Skjelvene gjorde også skader i nabolandene Bangladesh, Tibet i Kina og India. I tillegg er det utløst skred ved Mount Everest, der mange turister er for å klatre under høysesongen, som varer fra mars til mai.

Søndag morgen uttalte Nepal Mountaineering Association at det var 17 omkomne og over 60 skadde ved Base Camp på fjellet. Øvrige nepalske myndigheter har uttalt at dette tallet skal ligge på 14. Det skal ha vært over 1.000 fjellklatrere ved Base Camp da skjelvet startet. Rundt 400 av disse var utlendinger.

De første helikoptrene med skadde ankom området søndag morgen, men dårlig vær gjør det videre letearbeidet vanskelig.

Sov ute

Daglig leder i Utviklingsfondet, Kari Helene Partapuoli er i Katmandu. Hun sier at situasjonen er etter jordskjelvet er svært uoversiktlig.

- Som så mange andre her tilbringer vi natten under åpen himmel på grunn av faren for etterskjelv, sa Partapuoli lørdag. Hun er i Nepal sammen med to andre kollegaer fra Oslo.

Det vil ta tid å få oversikt over omfanget av naturkatastrofen. I tillegg til hovedstaden Katmandu, er trolig mange avsidesliggende landsbyer også rammet.

Ett av Katmandus mest kjente landemerker, det historiske Dharara-tårnet fra 1830-tallet, er blant bygningene som har kollapset.