Foto: Scanpix

– Vi tør ikke å oppholde oss innendørs av frykt for etterskjelvene, sier Knut Brende. Han understreker at både han og familien han oppholder seg hos, er uskadd.

– Vi har ikke lidd noen overlast. Men det er bare så forferdelig å oppleve de voldsomme ødeleggelsene og alle menneskelivene som er gått tapt. De har lite å hjelpe seg med i redningsarbeidet, forteller Brende som har sett drepte mennesker bli trukket ut av ruinene.

Trondheimsmannen som i mange år har vært bosatt i Oppdal , har besøkt Nepal åtte ganger, og er blitt personlig venn med guiden som følger ham. Brende er en lidenskapelig fjellvandrer, og det var dette som i sin tid bragte ham til vandringer i Himalayafjellene. Til sammen de siste årene har han oppholdt seg omtrent ett år i Nepal .

Knut Brende befant seg i bil på vei fra Pokhara - Nepals nest største by - til hovedstaden Katmandu da jordskjelvet kom.

– Når du er i bil, merker du ikke så mye. Men min venn som er oppvokst i fjellet la merke til at fuglene plutselig oppførte seg så merkelig. Vi observerte dessuten mye stein i veien, og etter hvert så vi biler langs veien som var smadret, forteller han.

– Er du redd for å være i Kathmandu akkurat nå?

– Nei, jeg er for dum til det. Jeg er ikke redd .

– Tenker du å avbryte oppholdet for å dra hjem til Oppdal?

– Nei, planen var at jeg skulle være i Nepal til i slutten av mai, og det tenker jeg å fullføre. Jeg kommer til å være her i Katmandu i 4-5 dager til ting har roet seg. Etter det er det meningen vi skal opp i fjellet igjen, sier Knut Brende.

Men han er klar over at ting kan endre seg.

– Det er svært lite mat å få tak i, og det er også store problemer med strømforsyningen. I dag var jeg heldig da jeg fikk ladet opp telefonen min, sier Knut Brende.