For på tribunen var det en gjeng militærgutter som hadde lagt sin elsk på trønderjenta. Mellom seg holdt de opp en stor banner med spørsmålet om Alstad kunne tenke seg å være med på gardeball.

Det fikk frem smilet hos en ellers litt nedfor Alstad, og da adressa.no snakket med henne om saken etter seieren over Frankrike måtte hun le.

Takker nei

Og hadde også en forklaring klar.

- Lillebror er i militæret på Elverum, og er sjef over en del av rekruttene. Alle var invitert på kampen i dag, og det var tydeligvis en som ville ha meg med på ball, sier hun.

- Kommer du til å si ja til innbydelsen da?

- Nei, jeg tror vel ikke det. Jeg har såpass få frihelger at det tror jeg ikke skjer. Dessuten hadde vel Axel (kjæresten) blitt litt sjalu også, smiler hun, før hun påpeker:

- Men moro var det!

Skadet på trening

Noe som ikke var like moro var skaden som oppsto på trening tidligere tirsdag. I et hoppskudd rev det skikkelig til i ryggen, og utover dagen stivnet hun til.

- Det var veldig vondt i ettermiddag, og det sa seg selv at jeg ikke fikk til å spille. Jeg skal undersøke i kveld om det er snakk om skade i et ledd eller en muskel. Om det bare er en strekk i ryggen kan det hende jeg skal ta en nålbehandling. Det har jeg god erfaring med fra tidligere, sier Alstad.

- Litt lei meg

Hun hadde "hele slekta" på besøk i Lillehammer i dag, og er veldig skuffet over at hun ikke kunne spille.

- Men jeg hadde ikke prestert bra i dag, og jeg håper og tror jeg er bra til i morgen (onsdag), sier hun og påpeker at mesterskapet er langt.

- Er du litt bekymret?

- Ja, litt bekymret er jeg. Jeg er optimistisk, men innerst inne også skuffet og litt lei meg, innrømmer hun.

Og sier på klassisk håndballjente-vis:

- Men det viktigste er at vi vant i dag.

Som plaster på skaden: På tribunen var det en gjeng militærgutter som hadde lagt sin elsk på trønderjenta. Foto: SCANPIX