- Vi forblir sikre på at vi søker på riktig sted. Og dersom vrakdelen som ble funnet på Reunion-øya stammer fra MH370, styrker det sannsynligheten om at vi er i riktig område, sier Australias transport- og infrastrukturminister Warren Truss.

- Det faktum at vrakdelen ble sett på den nordlige delen av Reunion, stemmer overens med havstrømmenes bevegelser, la han til.

Stadig sikrere

Det er det australske byrået for transportsikkerhet, ATSB, som leder søket etter det forsvunne Malaysia Airlines-flyet sør i Indiahavet. Leder Martin Dolan sier han stadig føler seg mer sikker på at vingedelen som ble funnet onsdag morgen stammer fra flyet som forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing i mars i fjor.

- Jeg blir stadig mer sikker på at vrakdalen kan knyttes til et (Boeing) 777-fly. Det er ikke rapportert om andre saker om en Boeing 777 som har mistet en vingedel, sier Dolan.

- Vi er trygge på at vi har kvalitet nok til å dekke området og finne det forsvunne flyet, slår han fast.

24 timer

Vingedelen som ble funnet på den franske øya Reunion er nå sendt til et militært laboratorium nær Toulouse for å få bekreftet om det er den første vrakdelen fra det malaysiske passasjerflyet som omsider er dukket opp.

- Vi jobber fortsatt med våre franske og malaysiske kollegaer med å analysere informasjonen, så vi har ingen bekreftelse foreløpig. Men vi håper at vi kan ha den nødvendige graden av sikkerhet i løpet av de neste 24 timene, sa Dolan ved 5-tiden fredag norsk tid.