En mann i 50-årene fra Steinkjer er bekreftet omkommet etter en drukningsulykke i nærheten av Ringkøbing i Danmark fredag kveld.

- Det er en familie fra Steinkjer som er på ferie i området, bekreftet vaktsjef Kjeld Nedregaard ved Midt- og Vest-Jyllands politdistrikt til adressa.no natt til lørdag.

Også øvrige pårørende skal være på ferie i området.

Prøvde å redde sønnen

Lørdag morgen kom meldingen om at mannen er omkommet. Det er faren i en familie som har druknet. Dansk politi fikk melding om hendelsen klokken 20.20 fredag.

- En person ble dratt ut i Nordsjøen av understrøm. Faren og et annet familiemedlem svømte ut for å redde ham, sier vaktsjef Rene Pagh i Midt- og Vestjylland politidistrikt til adressa.no.

Sønnen og den andre mannen skal ha klart å komme seg inn til land av egen maskin, mens den omkomne ble igjen ute i sjøen.

- Mannen svømte så ut for å redde familiefaren fra Steinkjer, og fikk ham inn på land igjen, sier Pagh.

Ble fløyet til sykehus

Førstehjelp ble igangsatt før familiefaren, som var i 50-årene, ble fløyet med ambulansehelikopter til Skejby sykehus i Aarhus. Da adressa.no var i kontakt med dansk politi natt til lørdag var situasjonen uavklart. Han var da tatt under behandling på sykehuset, men de klarte ikke å berge mannens liv.

- Mannen ble behandlet der i løpet av natten, men livet sto ikke til å redde, sier Pagh til adressa.no like over klokken 08.00 lørdag morgen.

De tre turistene var del av en større gruppe norsk turister på ferie i Danmark, ifølge avisa Ekstra Bladet. Den danske avisen skriver også at det er langt fra første gang det skjer drukningsulykker i området. Hendelsene skjer på grunn av sterke undervannsstrømmer.

Obduksjon og hjemtransport skjer neste uke.

Har du opplysninger om saken? Send mail til webred@adresseavisen.no eller ring oss på 07200.