Skadesjef Pål Hestegrei i Gjensidige NOR Skadeforsikring Sør-Trøndelag anslår skadeomfanget for hans selskap til mer enn 150 millioner kroner. Gjensidige NOR er tungt involvert på forsikringssiden i det brannherjede kvartalet.

- De aller fleste er forsikringstakere hos oss, sier han. Det dreier seg om Handelsstandens Hus som er den dominerende bygningen, men Gjensidige har også blant annet Simon Engen, Erlandsen, Dressmann, O2 og News. Hestegrei karakteriserer brannen som tragisk.

- Men det gikk ikke liv, og det er viktig å poengtere. Brannen startet på dagtid og ingen lå og sov. Det skal vi være glad for, sier den erfarne forsikringsmannen. Han snakker om verdier for 150 -200 millioner som er gått tapt.

- Det er store verdier og det er en spesiell bebyggelse som gikk tapt i brannen. Med bygningsmasse, varer og avbruddsdekning passerer vi nok en totalskade på over 150 millioner kroner, sier Pål Hestegrei. I går var han i kontakt med de fleste av forsikringstagerne som var rammet.

- Jeg tror de fleste har summer som dekker brannen. Jeg håper i hvert fall at de har full dekning, sier han. Gjensidige NOR satser på en rask behandling av sakene til sine forsikringstagere.

- Allerede mandag vil vi ha et møte med alle de som har anledning til det. Denne brannen er så stor og så spesiell at vi må trekke inn ekstra med ressurser.Vi vil øke bemanningen hos oss og tar inn folk fra andre deler av landet for å sikre en rask saksgang, sier skadesjefen. Hestegrei er overrasket over hvor raskt brannen bredte seg i går.

- Tatt i betraktning at det var vindstille, synes jeg det var rart at den fikk slik omfang så raskt. Dette er meget bekymringsfullt med tanke på annen trehusbebyggelse i byen, sier Pål Hestegrei.