Maria B. Line fra Trondheim er stipendiat og doktorgradstudent på utveksling i Santa Barbara. Hun bor 500 meter unna der studentbyen Isla Vista starter. Skyteepisoden foregikk i andre enden, cirka tre kilometer fra der Line bor med sin samboer og tre barn.

Hørte sirener

Hun forteller at hun ikke ble gjort kjent med skyteepisoden før lørdag morgen da hun leste lokale nyheter.

- Jeg hørte sirener i det tidsrommet skytingen skjedde. Vi bor ved en brannstasjon så vi tenkte ikke mye over det der og da, sier stipendiaten.

Hun sier det bor cirka 60-70 prosent studenter i Isla Vista. I den gaten skytingen fant sted, bor det stort sett bare studenter, ifølge Line.

- Det skal ha skjedd i den ytterste gata mot havet. Jo nærmere havet du kommer, jo mer studenter og partyfaktor er det, sier hun.

Skyting forrige uke

Line forteller at det også skal ha foregått en politiaksjon i Isla Vista tirsdag sist uke, etter at en person avfyrte ett skudd.

- Det skjedde på morgenen, og barneskolen i nærheten ble stengt mens aksjonen foregikk.

Hennes tre barn, to på seks år og en på åtte år, var på skolen da det skjedde.

- Noen av elevene satt på gulvet, og andre låste seg inne på do. De hadde hørt roping fra politiet på utsiden. Politiet avblåste aksjonen uten at personen ble funnet, sier hun.

Line vet ikke om det kan ha vært en sammenheng mellom de to skyteepisodene.

Hun synes det er skremmende, men de holder seg ikke inne av den grunn.

- Det er litt for nære, men vi er ikke redde for å gå ut. Episoden på tirsdag synes jeg kom litt for nært på. Jeg fikk ikke jobbet mye resten av dagen, sier hun.

Tirsdag denne uken ble det utført en såkalt «Lockdown» på Isla Vista Elementary School, hvor Maria B. Line sine tre barn går. Foto: Maria B. Line