Skulle du være så heldig å få jobben, som innebærer å slappe av på en tropisk øy i et halvt år, vil du tjene gode penger.

150 000 australske dollar er lønna for å bo på Hamilton Island i Great Barrier Reef i den australske delstaten Queensland, melder AP.

Dette tilsvarer i overkant av 700 000 norske kroner.

Forventer at du spaserer på stranda

For å gjøre deg fortjent til lønna forventer myndighetene at du spaserer på stranda, slikker sol, snorkler, og kanskje rengjør bassenget.

Den eneste bakdelen er at den som får jobben må rapportere fra livet på øya til omverdenen via ukentlige blogger, fotodagbøker og videoer.

Trekker du det lengste strået vil du få bo i en millionvilla med alle fasiliteter.

- Du vil måtte snakke med media fra tid til annen om hva du driver med, så du kan ikke være sjenert, og du må være glad i sjø, sol og å være ute, sier talsmann Paul Lucas til AP.

Han er ikke i tvil når han karakteriserer jobben som den beste i verden.

Skal sikre turistindustrien

Jobben er en del av en kampanje som skal være med på å sikre delstatens turistindustri som har en omsetning på over 85 milliarder norske kroner årlig.

Den viktigste forutsetningen for å få jobben er ifølge Lucas å være «fantastisk god» på kommunikasjon.

- Vi ønsker en person som er villig til å utforske hele øya, og fortelle om sine eventyr.

Turistminister Desley Boyle sier enkelte er skeptiske til å la en ukjent person være den offisielle talsmannen for øya, men han tror den største risikoen er at denne personen vil nekte å dra hjem når seks måneder er gått.

Han understreker at alle kan søke på jobben.

Dette er mulig helt fram til 22. februar. Først vil elleve kandidater bli valgt ut, og vil bli invitert til Hamilton Island til en finale hvor det endelige valget blir tatt.

Oppholdet starter 1. juli i år for den heldige vinneren.

Du kan søke jobben her.

Foto: HO
Foto: HO