Paven antydet fredag at hun kunne komme til å følge i fotsporene til sin forgjenger pave Benedikt (87), som abdiserte i februar 2013 grunnet sviktende helse.

– Jeg har på følelsen at mitt pavedømme kommer til å bli kort, sa 78-åringen i et langt intervju med den mexicanske fjernsynskanalen Televisa.

– Fire eller fem år, jeg vet ikke. To år har allerede gått. Det er en vag følelse jeg har at Gud valgte meg til et kort oppdrag. Jeg er alltid åpen for den muligheten, sier pave Frans.

Besøkte Benedikt

Latin-Amerikas første pave har også tidligere hintet om at han kunne komme til å trekke seg tilbake og han roset sin forgjenger som ble den første paven på 700 år som abdiserte.

– Benedikt må ikke regnes som et unntak, men som en institusjon. Kanskje blir han den eneste i lang tid framover, kanskje ikke, sa Frans.

Paven forteller at han både har besøkt og telefonert med den gamle paven, som i dag bor i et forhenværende kloster inne i Vatikanet.

– Han er glad, fornøyd og respektert av alle, sier Frans.

Drømmer om pizza

På spørsmål om han liker å være pave, svarer argentineren «jeg liker ikke det», før han forklarer at han misliker å reise og trives best med tryggheten og trivselen han føler på hjemme.

Men toppjobben er overhodet ikke ensom, understreker Frans, som likevel innrømmer at han innimellom lengter tilbake til det tilbaketrukne livet han i sin tid nøt som sogneprest.

En ting som han har veldig lyst til, er å kunne gå ut og spise pizza en dag uten å bli gjenkjent, avslører Frans.