17 personer ble skadd, og fortsatt ligger fem personer på sykehus etter den alvorlige hendelsen i Polen søndag ettermiddag. Det skal ha vært en trønder som meldte på bilen til oppvisningsløpet Gran Turismo Poloni i Poznan ifølge TV2.

Sjåføren, en 40 år gammel nordmann, er varetektsfengslet. Det vil innen kort tid foreligge en tiltale. Mannen risikerer flere års fengsel.

Får hjelp av UD

Mannen kjørte en Koenigsegg på en rett strekning, men mistet kontroll over bilen og kjørte inn i en gruppe tilskuere i veikanten.

Frode Overland Andersen, underdirektør i Utenriksdepartementet, sier mandag at de har vært i kontakt med nordmannen som nå er varetektsfengslet i Polen.

- Vi har vært i kontakt med polske myndigheter, og vi har vært i kontakt med han. Vi har tilbudt han konsulær assistanse, hjelp til å skaffe seg advokat, og han har også blitt tilbudt praktisk bistand. Vi vil følge saken videre, sier Andersen til Adressa.no.

UD ønsker ikke å si hvor mannen er hjemmeværende i Norge.

Jens Sverdrup, sjef i Koenigsegg i Europa og Russland, ønsker ikke å kommentere saken av hensyn til sine kunde.

Opplevde nesten-ulykker

Chess og Ludo-gründer Idar Vollvik fra Roan har tidligere eid ulykkesbilen ifølge VG Nett.

- Hendelsen er veldig tragisk, både for dem som ble utsatt for ulykken og personen som kjørte, sier han til VG.

Vollvik forteller at bilen er krevende å kjøre.

- Du trenger lang tid for å bli kjent med en slik bil. Dette var min første Koenigsegg, og jeg hadde selv to-tre nesten-ulykker som skremte meg veldig før jeg lærte bilen å kjenne. Det var fort gjort å miste kontrollen over den, forteller han.

- Erfaren sportsbilsjåfør

40-åringen betegnes som en svært erfaren sjåfør av flere som kjenner ham, og han har kjørt flere sportsbiler ifølge Dagbladet.no.

- Han har også kjørt Porsche av flere slag, sier en nær venn av mannen til Dagbladet.no.

- Han har kjørt både Porsche og Ferrari, sier en annen.

Vennene forteller at 40-åringen ofte kjørte på den berømte Nürburgring-banen i Tyskland, men at han ikke har vært spesielt ivrig med å vise frem den spesielle bilen.

- Han har holdt en veldig lav profil med den bilen, og er veldig diskret med den, sier en venn av 40-åringen.

Tilskuere hjelper til med førstehjelp etter at sportsbilen krasjet inn i tilskuermengden med høy hastighet søndag. Foto: Wojciech Wloch, Ap
Idar Vollvik opplyser at han hadde flere nesten-ulykker med Koenigseggen som han eide. Nå er den samme bilen involvert i en dramatisk ulykke i Polen. Foto: arkivfoto